Прекратяват концесиите на 7 плажа

0
Кабинетът ще отнеме правата на концесионерите заради неотстранени нарушния
Кабинетът ще отнеме правата на концесионерите заради неотстранени нарушния

Кабинетът ще отнеме правата на концесионерите на „Eлените 1“, „Градина“, „Равда“, „Слънчев бряг Централен“, „Обзор Юг“, „Бяла Централен“ и “Шкорпиловци“, заради неотстранени нарушения от миналата и тази година, обяви министър Ангелкова.

"Има и още кандидати, но очакваме до края на септември да видим дали ще са отстранили нарушенията, които сме установили през миналата година и тази и съответно и те ще бъдат предложени за прекратяване. До момента сме наложили над 450 000 глоби по отношение на проверките", допълни министърът на туризма, цитирана от Дарик.

Един от най-честите проблеми това лято е бил нерегламентираните търговски обекти на неохраняемите ивици и незаконната печалба от тях. Липса на спасители, надвишаване на предварително одобрената търговска площ и липса на указателни табели са причините за санкциите.

"По отношение на туристопотока за първите два месеца - юни и юли, имаме над 2 800 000 чуждестранни туристи, което е с 3,6% ръст в сравнение с миналата година. Очакваме и данните за август и смятам, че ще успеем да постигнем този 5-процентов ръст, който прогнозирахме в началото на сезона. Основно ръстовете са от Румъния, Великобритания, Израел, Пошла, Чехия. Германия запазва същите нива от миналата година, при Русия се наблюдава лек спад с около 2-3% от миналата година. Надявам се до края на сезона да задържим нашите прогнози и съответно да имаме и тази година много добър летен туристически сезон".

Ангелкова се надява с приемането на промените в Закона за туризма проблемите с концесионирането и отдаването под наем на морските плажове да бъдат отстранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари