Предлагат ограничаване скоростта на автомобилите до 30 км/ч в Русе

13
Предложението е част от обсъжданите промени за нов генерален план на организация на движението в града
Предложението е част от обсъжданите промени за нов генерален план на организация на движението в града Видео: Кис 13

Предложението е част от обсъжданите промени за нов генерален план на организация на движението в града

Осигуряване на безопасност е основната цел на проекта за генерален план за организация на движението в Община Русе.

След като всички забележки, предложения и препоръки бъдат описани и предадени на експертите, които разработват плана, до един месец да бъде готов окончателният вариант на плана, информира Кис 13.

Най-голямо внимание се обръща на пешеходци и велосипедисти, обясни заместник-кметът Димитър Недев. След тях по степен на важност са общественият транспорт и леките автомобили. Затова голяма част от препоръките за промени в генералния план са свързани с ограничаване на скоростта до 30 километра в час.

Такъв генерален план за организация на движението план не е разработван през последните 35 години, каза още Димитър Недев.

Той засегна и темата с новата схема на движение на градския транспорт. Поставянето на спирките също е част от процеса на разработване на транспортните схеми, заяви още Недев, като даде пример с района на ЖП гарата.

Очаква се влизането в сила на новата транспортна схема да стане с преминаването на обществения транспорт изцяло към Община Русе и осигуряването на необходимия брой водачи за наличните превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    66
    D123
    Че то по тези разбити улици може ли да се кара с повече?
  • 2
    65
    Митрофанец
    Няя страшно. Те тия ограничения ги има ако те хванат. Е например напоследък гледам бай мангал фърчи бясно (50кмч+) с мощните тротинетки по пешеходните зони. Изглежда като се прибират от гурбет, пътьом берат и по някоя тротинетка в буса :) Няя кой да ги озапти, че са и нагли. Вие за някакви автомобили и 30км/ч сте се закахърили :)
  • 1
    64
    Решение
    Всички, които не са съгласни и имат малко решителност излизаме на площада и измитаме комунистическата паплач. Ако не го направим, то утре ще я направят 15 км/ч, но само по булевардите, по другите улици ще 10.
  • 10
    63
    Секарио
    Може направо да ги забраните. Всички сте гейове анално незадоволени
  • 7
    62
    Веселин Софрониев
    Браво,браво,вървим напред и нагоре!30 км/ч даже е много,трябва да е 15,за да осигурите безопасността!На този с това малоумно предложения му препоръчвам да хваща пътя за Бяла,ако няма места да ходи при Цветослава Гълъбова!Това са резултатите от отрицателната селекция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари