Предлагат Делян Пеевски за комисията по конституционни въпроси

0
По-рано днес Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски гласуваха за кабинета "Денков-Габриел"
По-рано днес Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски гласуваха за кабинета "Денков-Габриел" Снимка: Христо Касабов, БТА

По-рано днес Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски гласуваха за кабинета "Денков-Габриел"

Делян Пеевски от ДПС да бъде избран за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, предвижда проекторешение, внесено днес от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в деловодството на парламента и публикувано на сайта на институцията.

Предлага се от състава на Комисията по правни въпроси да бъде освободен Гюнер Ахмед от ДПС и неговото място да заеме колегата му Делян Пеевски, предава БТА.

По-рано днес Народното събрание избра новия редовен кабинет с премиер Николай Денков и вицепремиер Мария Габриел. Двама депутати от ДПС - председателят на Движението Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, подкрепиха правителството. Останалите депутати от ДПС не са участвали в гласуването на кабинета „Денков-Габриел“, показва разпечатка от вота, разпространена от пресцентъра на Народното събрание.

Попитан защо с Пеевски са гласували „за“, Мустафа Карадайъ припомни, че ДПС счита, че 49-ото Народно събрание има важна задача да направи съдебна реформа. „Съдебната реформа не може да се случи без промени в Конституцията, а тези промени без ДПС няма как да се случат“, подчерта той пред журналисти в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Прост народ, слаба държава!
    Вкарват Дебелян за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, защото пак някои са решили, че ще могат да правят промяна на Конституцията. Търси се вариант да се промени конституцията, за да няма повече служебни кабинети. Тоест да се ореже още задкулисието на Президента. Пипнат ли конституцията в лобистки интереси ще пипнат и Главния прокурор. Само при смяна на политическите режими се е променяла досега българската конституция, а именно четири пъти - Конституция на Българското княжество (1879–1947), наричана още „Търновска конституция“; Конституция на Народна република България (1947–1971), наричана още „Димитровска конституция“; Конституция на Народна република България (1971–1991), наричана още „Живковска конституция“; Конституция на Република България (1991– ...), наричана още „Демократическа конституция“. Дали ще има и пета конституция, и как ще се нарича - Божа работа!?
  • 3
    4
    LOL
    Очевидно задкулисието на сараите иска да омаскари тотално ПП пред избирателите им, като им предлагат конкретно Пеевски за позицията. Свинските медии ще продължат да бълват лайна до местните избори, където ще проверят дали ПП има останал потенциал. След като се види, че ППДБ не печелят нищо на местните избори ще спретнат един бърз вот на недоверие, където хартиената коалиция ще си ги свали както предния (всеки) път. Дано избирателите са достатъчно умни и не се вържат на тази мръсна игра, но със сигурност ще има негативни последици за целия народ.
  • 7
    3
    селянин
    Баси майката и чудо, да го направим направо президент.
  • 10
    2
    ...
    Как санкциониран по глобалният закон магнитски си разиграва коня в парламента по най-безпардонен начин ?!? Искам отговор от посолството, веднага !?!
  • 12
    1
    Шиши и Конституция!?
    Ха-ха-ха ... смях в залата .... Шиши най-добре да го бяха вкарали в Комисията по далаверите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари