Правят временен тир паркинг в района на "Дунав мост"

1
Мярката би скъсила с 1,5 км опашките от тирове
Мярката би скъсила с 1,5 км опашките от тирове Видео: Русе Медиа

„Пристанищна инфраструктура“-Русе ще изгради временна площадка за паркиране на товарни автомобили, където биха могли да изчакат около 60 камиона.

Това съобщи областният управител Галин Григоров след приключването на областния щаб, предава Русе Медиа.

Новият паркинг, който ще се намира на входа на Пристанищния комплекс на бул.“Тутракан“, ще скъси опашките с близо 1,5 км. Очаква се да заработи в следващите няколко дена. Другата мярка е преместването на тировете на опашка на бул.“България“ в локално платно, направено на мястото на тротоара.

В момента в Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили. Към настоящия момент по границата ни с Румъния има само три действащи гранично-контролно пропускателни пункта, като най-голямо е натоварването в района на Русе – Гюргево. За това се предприемат всички необходими мерки за избягване на задръствания, така както беше предходните дни. Вече е създадена организация от Община Русе и Областната дирекция на МВР за преместване на колоните. При наличието на голям брой товарни автомобили, идващи от Южна България, се обмисля тяхното спиране още в областите Стара Загора и Велико Търново. При необходимост ще се търси помощ и от страна на жандармерията.

Областният управител ще изиска от Областното пътно управление да се осигурят необходимите химически тоалетни на пътя Русе – Силистра, както и неговото периодично почистване. Целта е превенция разпространението на зарази от всякакво естество.

Областният управител коментира, че има издадена заповед от прокуратурата, която забранява събирането на едно място на повече от двама възрастни. За нейното изпълнение се следи от общинските служители и органите на МВР. Към момента в областта общият брой на поставените под карантина е 195.

Всички, пристигащи от чужбина, също подлежат на контрол, като лично областният управител е разпратил анкетни карти за влизащите в страната на всяка една от общините в Русенско. До издаване на предписания от Регионалната здравна инспекция, полицейските служители ще могат да задължават хората да останат в тях в период от 7 дни.

Проведени са и поредица от разговори с представителите на военните структури в областта, като при необходимост те са готови да окажат пълно съдействие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари