Правителството търси възможности за улесняване на вноса на работници

0
Очаква се кабинетът да обсъди и промени Закона за българите, живеещи извън България, и Закона за българското гражданство
Очаква се кабинетът да обсъди и промени Закона за българите, живеещи извън България, и Закона за българското гражданство Снимка: БТА

Очаква се кабинетът да обсъди и промени Закона за българите, живеещи извън България, и Закона за българското гражданство

Редовното седмично заседание на правителството се провежда от 10:00 часа днес. Първа точка от дневния ред е проект на решение, с което кабинетът да предложи на Икономическия и социален съвет разработването на анализ за възможностите за опростяване и ускоряване на процедурите за внос на работници, както и висококвалифицирани кадри от трети страни за нуждите на българския бизнес.

С друго свое решение се очаква кабинетът да одобри изплащането на еднократна финансова помощ на наследниците на загиналите вследствие на природните бедствие през ноември т.г. в областите София и Варна.

Приемането на Доклад за състоянието на защитата при бедствия и Доклад за приоритетните дейности за намаляването на риска от бедствия, за които е необходимо финансиране през следващата година, също е част от дневния ред на заседанието.

Очаква се кабинетът да обсъди и промени в два закона – Закон за българите, живеещи извън Република България и Закон за българското гражданство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Моето име
    ние си имаме внесени от индия и то в повече
  • 8
    2
    Моето име
    Супер, тъкмо както беше в Западна Европа преди ...не много отдавна, та и до ден днешен. Само дето на новите "работници", които се изсипаха в Европа от 2015 - та насам, нещо не им се работи. Пожелавам ви дъщерите и съпругите ви (поне тия които имате такива), да им се радват продължително на новите работници...Те работниците и без друго ще им се радват, без да питат. Който не вярва - справка Западна Европа...
  • 12
    1
    Да
    Подготвят ни за ония мръсните цигани-мюсюлмани, *мигрантите*, дето ще ни ги връщат от €вропата. Ама пък нали ще сме в Шенген, е-хееееее!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари