Правителството на Байдън одобри военна помощ за Тайван

0
Държавният департамент възнамерява да задели 80 милиона долара военна помощ за Тайван
Държавният департамент възнамерява да задели 80 милиона долара военна помощ за Тайван Снимка: Joe Biden / Facebook

Държавният департамент възнамерява да задели 80 милиона долара военна помощ за Тайван

Правителството на американския президент Джо Байдън одобри военна помощ за Тайван, която да бъде предоставена посредством програмата на САЩ за оказване на военна помощ на чужди държави, предаде Ройтерс.

Агенция Ройтерс отбелязва, че е почерпила тази информация вчера от правителствен документ, изпратен на американския Конгрес. С документа правителството информира комисии в Конгреса, че Държавният департамент възнамерява да задели 80 милиона долара военна помощ за Тайван.

"Програмата за оказване на военна помощ на чужди държави ще бъде използвана за укрепването на способността на Тайван да се отбранява", се казва в документа.

Ройтерс отбелязва, че първа за документа е съобщила агенция Асошиейтед прес.

Конгресменът републиканец Майкъл Маккол, който е председател на комисията по външни работи в Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес), изрази задоволството си от факта, че "най-накрая" правителството е решило да помогне на Тайван посредством програмата за оказване на военна помощ на чужди държави.

Програмата за оказване на военна помощ на чужди държави е най-голямата сметка за оказване на военна помощ, управлявана от американския Държавен департамент, отбелязва Ройтерс.

Представител на Държавния департамент потвърди истинността на информацията, че ще бъде оказана помощ на Тайван чрез тази програма, като изтъкна, че това не означава, че има някаква промяна в политиката на САЩ по отношение на Тайван.

Американският ход обаче най-вероятно ще разгневи Пекин, прогнозира Ройтерс. Китай възприема Тайван като своя територия и призовава между Вашингтон и Тайпе да няма официални отношения, отбелязва новинарската агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари