Пръскат извънредно срещу комари в Русе

0
Днес предстои извънредно и общо пето по реда си пръскане срещу комари в Русе
Днес предстои извънредно и общо пето по реда си пръскане срещу комари в Русе

Днес предстои извънредно и общо пето по реда си пръскане срещу комари в Русе

Освен в Парка на младежта и по протежение на Кея, третирането срещу насекомите ще обхване централната част на Русе и кварталите „Дружба“ 1, 2 и 3 и Чародейка. Дезинсекцията с две машини ще започне след 20:30 часа. Ще се използва препарат „Ротрин 200“, който е с висока степен на безопасност за хора и животни. Химичният му състав придава прозрачност на разтвора, който е с изпитана и потвърдена ефективност в урбанизираните територии.

Допълнителните мерки за дезинсекция са по настояване на кмета Пенчо Милков и са във връзка с увеличената популация на комари. Община Русе е подготвила и официално писмо до Община Гюргево за синхронизиране на третиранията.

Припомняме, че продължава обработката в останалите населени места от територията на община Русе по следния график:

15 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на гр. Мартен, с. Николово, с. Сандрово, с. Долно Абланово, с. Ястребово;

16 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на с. Просена, с. Хотанца, с. Бъзън;

19 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на кв. Средна кула, кв. Долапи, кв. ДЗС и с. о. Образцов чифлик, с. Басарбово;

21 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на с. Червена вода, с. Тетово, с. Ново село, с. Семерджиево.

Следващата обработка на територията на Русе ще е на 20 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. Промяната в датата се налага поради очаквани превалявания на 22 юни.

При неблагоприятни метеорологични условия пръскането срещу комари по горепосочения график ще се отложи за следващия подходящ работен ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Коко
    Сега не разбирам с какво пръскат но комарите стават все по вече. Преди време ,Виждал съм вечер в парка става страхотна мъгла с мирис и имаше ефект. Сега НИЩО !!!!
  • -1
    7
    Simeonov
    Ние до сега не сме пръскали. Ссмо разхождаме студения аерозол по улиците
  • 11
    6
    Borislav
    С вода ли пръскат
  • -3
    5
    биолог
    Добре е , че пръскат против комари , кърлежи и други гадини . Особено кърлежите са много досадни и гнусни. Още по добре е че няма дъждове , защото точно във влажно и топло се развъждат тези гадини.
  • 7
    4
    Пенка Милкова
    В големият парк обикалят Пенки Милкови на стада и доизпиват кръвта на малкото оцелели след комарицата в кметството. Тая комарица освен да се размножава нищо не направи като хората!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари