Пожарът в пловдивската болница е тръгнал от цигара

0
Така изглежда болничната стая, от която тръгнал огънят
Така изглежда болничната стая, от която тръгнал огънят

От запалена цигара на пациент е лумнал пожарът в пловдивската университетска болница "Св. Георги", който вдигна на крак огнеборци и медици.

Това съобщиха от ръководството на заведението, предаде "24 часа".

20 души бяха светкавично евакуирани от 5-ия и 6-ия етаж, няма нито един пострадал. Пребазирането е било съпроводено с паника.

51-годишният пациент, от чиято стая тръгнал огънят, бил с психически проблеми, но към онзи момент бил настанен в клиниката по ортопедия. Самият той не е пострадал сериозно, бил леко обгазен.

Сигналът за пожара е подаден малко след 14 часа. Пет пожарни са се отзовали на петата минути и за отрицателно време потушили огъня, като не позволили да се разпростре в други помещения.

Огнеборци и персонал участвали в евакуацията на болните. Сред тях имало оперирани и трудноподвижни, които се наложило да бъдат изнасяни с носилки.

Първоначално се понесла миризма  и дим. Персоналът светкавично подал сигнал. Стаята, от която лумнал пожарът, е напълно изпепелена.
Води се разследване, възможни са всякакви версии - от цигара или електроуред, посочи инспектор Марин Събев, ръководил гасенето. По думите му  време ситуацията е  напълно овладяна.

"Пораженията са само в една стая - легла, шкафове - всичко е изгоряло. Но започваме ремонт и бързо ще я възстановим", увериха от ръководството на лечебното заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари