Пожар изпепели две къщи в квартал „Тракцията“

3
Съседи разказват, че са забелязали искри от трифазен контакт в имота
Съседи разказват, че са забелязали искри от трифазен контакт в имота

Съседи разказват, че са забелязали искри от трифазен контакт в имота

Пожар тази нощ изпепели две къщи в квартал „Тракцията“ в Русе. Огънят е тръгнал късно вечерта от постройка, чийто собственик е отсъствал от града по работа, и се е прехвърлил върху залепения за нея съседен имот.

На място са били изпратени екипи от Първа и Втора РСПБЗН, които близо три часа са се борили с пламъците. Успели са да спасят трета къща, намираща се в непосредствена близост, предаде Русе Медиа.

В дома е било само кучето на собственика – доберман, което е загинало в огъня. Вътре е имало и газова бутилка, която вероятно е била празна, тъй като не е имало взрив. Мъжът се е отоплявал на дърва, но тъй като е отсъствал, печката не е била запалена.

Огънят е унищожил напълно постройката, както и съседното жилище, в което са живеели възрастна жена и дете. За щастие те не са пострадали при инцидента.

Съседи разказват, че са забелязали искри от трифазен контакт в имота, откъдето е тръгнал пожарът. Тъй като електрическата инсталация е стара, най-вероятно е станало късо съединение, като по първоначална информация огънят е тръгнал от телевизор.

Хората в квартала споделят още, че водата в домовете им е със слабо налягане и затова са разчитали само на пожарната в гасенето на пламъците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари