Пострадал се бори за живота си след мача Англия - Русия

0
30 души са ранени в Марсилия след мелето между футболни агитки
30 души са ранени в Марсилия след мелето между футболни агитки Видео: Нова телевизия

Тежки сблъсъци между британски и руски фенове след мача Англия - Русия.

Един от пострадалите се бори за живота си, а над 30 души са ранени в Марсилия, показва Нова телевизия. 

Сблъсъците се пренесоха от улиците на трибуните. Може би това е най-притеснителното след безредиците снощи. Може ли да има още сблъсъци. И защо след толкова детайлна подготовка беше допуснато фенове да се бият във вътрешността на стадиона в Марсилия.

От улицата, сблъсъците се прехвърлиха на трибуните. Фитилът запалиха руски фенове, които навлязоха в сектор, пълен с англичани. Резултатът – десетки ранени, десетки арестувани и проверка за руската футболна федерация. УЕФА започна дисциплинарна процедура за хулиганство, расистки скандирания и използване на бомбички и ракети на стадиона.

И от трибуните – безредиците отново заляха улиците. А с утрото остана тревогата, че насилието може да се пренесе и в други градове. За да опазят Париж от футболните хулигани, полицаите затегнаха режима в най-голямата фензона – до Айфеловата кула. 

„Ще има и допълнителни проверки. Не знам дали пълната безопасност е възможна, но са взети значителни мерки”, казва доброволецът Захари. 

А днес Париж се подготвяше за истински балкански сблъсък. Феновете на Турция – в пълна бойна готовност. И тези на Хърватска – на линия за победа. Дъждът преди мача свари представители на двете агитки под един навес. 

Иван – хърватин, който живее в Швейцария и Саркан - турчин, живеещ в Германия. Питам ги за сблъсъците в Марсилия. 

Това е една лудост, която няма нищо общо с футбола. Мисля, че повечето хора наистина искат да изкарат приятно и мирно по време на турнира, да се радват на футбола, а не да създават проблеми по улиците”, казва Иван от Хърватска. 

„Всеки път е едно и също, когато в играта има алкохол и донякъде – расизъм. Това е резултатът”, казва Саркан от Турция. 

Съперници на терена, но не и врагове в живота, двете агитки решиха да ни убедят в духа на приятелство, така, както могат най-добре – скандирайки.  Заедно. И там, под дъжда, в сърцето на Париж, турци и хървати износоха истински урок по футболна толерантност. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари