Посланикът на Дания посети Русе

0
Това е първият град в България, който посещава Н. Пр. Сьорен Якобсен
Това е първият град в България, който посещава Н. Пр. Сьорен Якобсен

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов проведе работна среща с  извънредния и пълномощен посланик на Кралство Дания в Република България Н. Пр. Сьорен Якобсен.

Г-н Якобсен сподели, че един от първите градове, които посещава у нас е именно Русе и е впечатлен от архитектурата и забележителностите на нашия град. По време на срещата бяха обсъдени въпроси, относно икономическото и културното сътрудничество между двете страни, както и възможностите за по-нататъшното им развитие. По думите на г-н Якобсен, над 70 000 датски туристи годишно посещават България, като повечето избират Черноморието като дестинация. Той сподели, че с помощта на Министерството на туризма, се стреми да разшири туристическите дестинации на посетителите. „Убедих се, че във Вашия регион нашите туристи биха видели много“, допълни посланикът.

От своя страна, г-н Стоилов представи бързото развитие на Русе през последните години в различните области, както и доброто сътрудничество между България и Румъния, посредством множеството успешни трансгранични програми и проекти, по които съвместно работят двата града Русе и Гюргево.

В края на срещата, г-н Стоилов подари на посланика картина, изобразяваща Доходното здание, която да му напомня за красивите сгради на нашия град. Подаръкът на г-н Якобсен също беше в духа на архитектурата – книга на най-известния датски архитект Ян Геел „Градовете за хората“, с пожелание за устойчивост и нестихващо развитие на град Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари