Посланикът на Азербайджан е на посещение в Русе днес

0

Днес кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов прие на официална среща извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България, г-н Емил Каримов.

По думите на г-н Стоилов в страната се наблюдава тенденция в държавната политика за засилване на външните отношения, сближаване и партньорство.

„За нас е важно да поддържаме връзка и да си сътрудничим. Ние сме отворени за активен обмен на добри практики и съвместни инициативи“.

Това каза г-н Пламен Стоилов по отношение на предложението на Негово превъзходителство г-н Каримов за възможностите за побратимяването на Русе с град от Азербайджан.

Кметът представи и развитието на града, инфраструктурните проекти, а по повод провелите се Олимпийски игри в Баку, той каза, че през 2016-а Русе ще бъде Европейски град на спорта.

„Това ще окаже положително влияние върху масовия спорт в града, привличайки елитни спортисти на световно ниво и нови туристически групи“.

Пламен Стоилов презентира и възможностите за инвестиции в община Русе.

Акцент по време на разговора беше летището в Щръклево, благодарение на което Русе ще е първият град в България с общинска летателна площадка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари