Порносайт на съд заради сирене Пармезан?

0
Адвокатите смятат рекламата на порносайта не само е безвкусна и неприемлива, но обидна за производителите на сиренето
Адвокатите смятат рекламата на порносайта не само е безвкусна и неприемлива, но обидна за производителите на сиренето

Като всеки порносайт и базираният в Монреал Pornhub, за който се твърди, че е най-големия от своя род в света, не е чужд на противоречия.

Но неговите собственици едва ли някога са предвиждали, че могат да се изправят пред съд заради "вулгарно" използване на сирене, пише в. "Индипендънт".

Пармиджано-Реджано чийз консорциум (ПРЧК) може да започне съдебно дело срещу Pornhub, след като сайтът за мераклии на "филми за възрастни" пусна новата си рекламна кампания, използвайки любимия хранителен продукт, продаван в магазините за задоволяване кулинарните потребности на клиентите.

Възмутилата производителите на сирене реклама показва двойка на средна възраст, пазаруваща в супермаркет.

Когато мъжът тръгва да купува сирене, жената го нарича голям чревоугодник, а той й отговаря, че сиренето е награда от Pornhub.

Консорциумът ПРЧК стриктно спазва правилата за производство на сирене в Италия, което означава, че само продукти от района на Парма, Реджо Емила, Модена и части на Болоня и Мантуа могат законно да носят името "Пармиджано-Реджано".

Адвокатите, работещи за производителите на сирене, в момента обмислят дали да съдят порносайта, в чиято реклама техния продукт се сравнява с нови екстри на Pornhub.

В позиция, с чието съдържание се запознали репортери от в. "Гардиън", пишело, че рекламата на порносайта не само е безвкусна и неприемлива, но обидна за производителите на сирене и тяхната работа.

Съдебният иск ще бъде аргументиран с това, че е използвано конкретното име на хранителен продукт, а не названието "пармезан", което е широко известно в северна Америка.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари