Поредица от събития по случай деня на Европа организират в Русе

0
Те са под патронажа на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и посланика на Австрия Н.Пр. Андреа Вике
Те са под патронажа на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и посланика на Австрия Н.Пр. Андреа Вике Снимка: Dunavmost

Серия от събития по случай Деня на Европа планират в Русе от Международно дружество „Елиас Канети“.

Част от тях ще се осъществяват с подкрепата на Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Русе.

Това стана ясно след проведена среща между заместник областния управител Людмил Христов и председателя на културната организация проф. д.ф.н. Пенка Ангелова. Предвижда се провеждане на среща с представители на посолства в България на страните-членки на ЕС, пред които ще бъдат представени възможностите на Русе и региона, както в сферата на туризма и културата, така и опциите за развитие на бизнес тук. Осигурена е и богата културна програма, която ще включва концерт на Русенската филхармония, както и опознавателен тур на града с елементи на виртуална реалност. Той ще се проведе от Сдружение „Градоред“.

Поредицата от събития са под патронажа на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и посланика на Австрия Н.Пр. Андреа Вике.

Два дни по-късно на 12 май в Русе ще се състои и Общото събрание на водещата организация в сферата на междурегионалните и междуправителствени трансгранични отношения на България и Румъния Асоциация „Еврорегион Данубиус“ с изпълнителен директор Лили Ганчева. Подробности очаквайте през следващата седмица. Интересен факт, че тогава Асоциацията ще отбележи 20-ата годишнина от създаването си.

Днес от 11.00 часа в Австрийската библиотека в Русе ще се проведе пресконференция на част от партньорите по инициативата. В нея обаче поради служебна ангажираност няма да участват представители на Областната администрация и Министерството на транспорта и съобщенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари