Поръчваме повече храна в ресторанта, ако са ни сервирали алкохол преди основното ястие

2
Това е доказано с научни факти
Това е доказано с научни факти

Това е доказано с научни факти

Научни факти показват, че в ресторантите, които предлагат хляб и алкохол преди основното ястие, се поръчва повече храна, съобщи "Дейли мейл", цитирано от БТА. Според американския невролог Даниъл Еймин това "предварително" ядене и пиене води до по-труден контрол на мозъка върху количествата.

Ефектът от хляба и алкохола е освобождаването на серотонин. Така хората стават по-щастливи и по-спокойни. Клиентите поръчват повече храна и харчат повече пари в ресторанта, пише Еймин в своя професионален ТикТок акаунт.

Не става въпрос за заговор от страна на ресторантьорите, а за неврология, уточнява той. Фронталният лоб на мозъка е "отговорен" за планирането, разрешаването на проблеми, мотивацията, оценката, социалното поведение, контрола над импулсите. Приемът на хляб води до повишаване на нивата на кръвната захар. Тя, от своя страна, води до освобождаване на серотонин в мозъка и усещане за щастие. Подобен ефект има и консумацията на алкохол. Вследствие на това за индивида става по-трудно да контролира емоциите и желанията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари