Поп влиза в битката за кмет

0
Отец Евгени Иванов е кандидат на Български демократичен център
Отец Евгени Иванов е кандидат на Български демократичен център

Свещеник влиза в битката за кметския пост в община Берковица. Отец Евгени Иванов е кандидат на Български демократичен център. Кандидатурата на попа за кмет на Берковица е една от най-екзотичните в региона, коментират анализатори.

Преди години попът стана скандално известен с търговията със светена вода, на която се имаше  етикет с лика му. Цената беше 1 лев.

Според миряни в дома си отец Евгени  продавал бутилки и буркани с други продукти, собствено производство. На етикетите им пишело "Църковно вино", "Църковна ракия" и "Църковен мед".

Отец Евгени отдавна е в политиката. Беше дори председател за на общинския съвет през миналия мандат, по време на управлението на кмета Милчо Доцов. През 2011 отново стана общински съветник от СДС, но заради скандали с митрополията беше принуден да напусне светската власт. Това стана през 2012 година. Тогава попът се раздели и със служението в берковския храм и беше пратен в църквите на няколко монтански села и в квартал Мала Кутловица в Монтана. От 1 юли поп Евгени вече не служи в църквата в монтанския квартал.

Общините Монтана, Лом, Берковица и Вършец са четирите най-големи в област Монтана. Борбата за кметските постове и в четирите градски общини ще е ожесточена, смятат специалистите. И в четирите града кандидатите за кметове са по шестима.

В Берковица  скандалният по Евгени влиза в битката с още петима.  ГЕРБ залага на досегашния управник Димитранка Каменова, БСП застава зад предшественика й Милчо Доцов, който е регистрирал месдтна коалиция. „С инж. Милчо Доцов за хората в община Берковица”. В надпреварата влиза и зам.-кметът от мандата на Доцов – Иван Иванов. Той е кандидат на коалиция „Единни за Берковица” , в която са АБВ и Българска нова демокрация. Коалиция „Заедно за община Берковица” издига Ванина Стоянова. Дама влиза в битката и от името на Атака. Тя е Елеонора Стояново.

Шестима са и кандидатите за общински кмет във Вършец. ГЕРБ тръгва с настоящия кмет Иван Лазаров. Реформаторите издигат Антоанета Коцина, БСП – Олга Яничкова, АБВ – Благовест Христов, Земеделския съюз „Александър Стамболийсдки” тръгва със Сашо Сълков. Свой кандидат във Вършец има и партията на Валери Симеонов. НФСБ в курорта залага на дама – Захаринка Николова.

Доста интересна се очартава битката в Лом. Там от шестимата кандидати, четирима са хора на ГЕРБ. Досегашният кмет Иво Иванов, който през 2011 година беше член на ГЕРБ и спечели изборите с партията на Бойко Борисов, преди дни е напуснал редиците на формацията , станал е част от Реформаторския блок и влиза в надпреварата като техен кандидат. Официалният кандидат на ГЕРБ е Пенка Пенкова. Тя има вече два мандата като кмет на Лом. Първият спечели с НДСВ, а втория като независим. През 2011 не успя да спечели срещу тогавашния кандидат на ГЕРБ – Иво Иванов. Заради избор на Пенкова за кандидат-кмет  , направен от изпълнителната комисия на ГЕРБ, общинският лидер на партията д-р Пламен Цеков хвърли оставка и стана кандидат за кмет на Движение 21. Народен съюз издига Стефан Пантелеев, бивш председател на общинския съвет в Лом и също назад във времето член на ГЕРБ. БСП пуска в битката Владимир Теофилов, бивш зам.губернатор и зам.кмет по време на втория мандат на Пенка Пенкова. Коалиция „Единство”, в която са ДПС, Синьо единство и ЗС „Александър Стамболийски” издига бизнесмена Борислав Борисов, който в момента е председател на общинския съвет в Лом.

В Монтана кандидат-кметовете са четирима мъже и две дами.

Коалиция „Заедно за Монтана” , в която са Реформаторският блок, Партия на българските жени и Българска нова демокрация издига настоящия кмет Златко Живков. БСП в коалиция с други леви партии залага на общинския председател на социалистите Камелия Трифонова. Дама пуска в битката и коалиция „Бъдеще за Монтгана”, съставена от Народен съюз и РЗС. Те залагат на ветеринаря д-р Иванка Делева. Срещу нея се изправя още един популярен ветеринар – д-р Людмил Антов. Той е кандидат на БДЦ. Коалиция „Единни за промяна” /ДПС, Синьо единство и зс „Александър Стамболийски”/ влизат в надпреварата с кандидатурата на инж. Любомир Иванов, бивш депутат от Синята коалиция и ексгубернатор на Монтана. ГЕРБ пуска в битката за Монтана областния си лидер и настоящ кмет на община Георги Дамяново инж. Дилян Димитров.

Източник: Конкурент
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари