Помориец се раздели с рекордна сума, докато помага на „полицаи"

0
Дядо от Поморие се превърна в „златна кокошка” за мошениците
Дядо от Поморие се превърна в „златна кокошка” за мошениците

Въпреки многобройните предупреждения и публичното разкриване на схемите за ало измами, всеки ден списъкът с ужилените става все по-дълъг, а сумите – стряскащи.

Новият „рекордьор” е дядо от Поморие, който се превърнал в „златна кокошка” за мошениците, съобщава 24 часа.

На 22 август около 10.40 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 81-годишния мъж за това, че на няколко пъти е давал големи суми като общата стойност надхвърля 40 хил. лв.

Преди около месец възрастния човек получил телефонно обаждане от мъжки глас, който оприличил на племеника си, живеещ в София.

„Племеникът" заявил, че му изпраща колет с хапчета и други ценни вещи, но за да го получи трябвало да заплати сумата от 1 500 лв. на преносителя. Помориецът дал парите на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес.

Мошениците надушили, че дядото е податлив и бързо го вкарали в актуалната схема „съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници”.

За периода от 15.07.т.г. до 03.08.т.г. ужиленият теглил три пъти пари от банков клон във Варна, тъй като служителите от поморийския клон го разубеждавали и отказвали да му изплатят исканата сума.

Констатирано е, че за посочения период помориецът предал на измамниците сумата от общо 22 000 долара и 6 500 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Районно управление – Поморие.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари