Полски индъстриъл метъл ще разтърси Русе

0

Две полски групи ще разтърсят метъл сцената в Русе в идните дни. "Thy Disease" и "Obscure Sphinx" гостуват в клуб "Legacy" на 16 април, като част от съвемстния си "Void Over Balkans Tour 2015". Турнето им стартира в Унгария и след Словакия и Румъния, днес е в Шумен, а след Варна и Бургас идва на улица "Велес" 2 в Русе, където шоуто започва в 20 ч. на 16 април.

"Thy Disease" "изгрява" на индъстриъл метъл сцената в Полша през 1999 г. Оттогава групата от Краков има издадени 6 албума, заснети клипове и DVD от свой концерт през 2004 г. В момента тя разчита на гласа на Себастиан, Дариуш, Андржей и Артьом на китарите и баса, Пьотр на клавишите и Иренеуш на барабаните.

"Obscure Sphinx" е по-млада група. Тя започва през 2008 г. във Варшава. Вилебна, Йони, Оло, Блейди и Вербел определят стила си като близък до пост-метъла, но и повлиян от дуум, пост-рок и прогресив метъла. Те сливат звуковите пространства и електронните семпли с 8-струнните китари и 6-струнните бас ритми. Всичко това е добре подправено с уникалния глас на Зофия "Вилебна" Фрас.

След Русе, Балканският тур на двете полски групи продължава в София, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и Словения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари