Полицейските Астри излизат в "пенсия"

0
Причината е, че катаджиите са навъртели по над 500 000 километра на всяка патрулка от 2008 година досега
Причината е, че катаджиите са навъртели по над 500 000 километра на всяка патрулка от 2008 година досега

МВР пенсионира култовите полицейски астри, които са на служба от близо 20 години и ги заменя с коли от марките „Шкода”, „Пежо” и „Киа”, пише "Телеграф".

1000 чисто нови леки автомобила ще излязат на пътя на мястото на старите опели още през първата половина на следващата година след проведена обществена поръчка. Те са на стойност 2,7 милиона лева. 300 от возилата ще бъдат дадени за ползване на Пътна полиция.

Причината е, че катаджиите са навъртели по над 500 000 километра на всяка патрулка от 2008-2010 година досега. Те започват да се развалят до степен, в която няма как да бъдат използвани.

В момента КАТ разполага само със 120 полицейски астри с монтирани камери в купето, които да следят дали ченгетата прибират подкупи и как се държат по време на смяна.

„С доставката на новите 300 автомобила във всеки от тях ще има устройства, които постоянно ще снимат поведението на униформените и шофьорите, с които комуникират”, уточниха пред „Телеграф” от отдел „Пътна полиция” при ГД „Национална полиция”. С доставката на новите служебни коли, катаджиите ще продължат да ползват до последно само 120-те астри с „очи” в тях. Останалите ще бъдат пенсионирани.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари