Полицейска операция в Русе

0
Полицаите проверяват за скорост и застраховка
Полицаите проверяват за скорост и застраховка

Полицейска операция за контрол на разрешената максимална скорост за движение се провежда до 24 април в Русе и цялата страна.

Тя е по инициатива на TISPOL и е на територията на всички държави-членки на европейската организация. Освен за скорост, полицаите ще проверяват и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки катастрофи и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Страната ни не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от  тежките пътни инциденти в България с голям брой убити и пострадали  са причинени заради движение с превишена или несъобразена скорост. Засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите.

Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава  да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите.  Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари