Полицейска гонка завърши с катастрофа на булевард "Тутракан"

6
На 19-годишния шофьор са съставени общо 5 акта
На 19-годишния шофьор са съставени общо 5 акта Снимка: БГНЕС / Архив

5 акта и бързо производство срещу неправоспособен шофьор, управлявал автомобил с прекратена регистрация, избягал от полицейска проверка и катастрофирал.

На 3 март около 00:30 ч. в Русе, пред гимназията по строителство на булевард "Цар Освободител", след подаден сигнал със стоп-палка от екип на Първо РУ, водачът на лек автомобил „Форд Фюжън“ не спрял, а продължил движението си.

Полицаите са предприели преследване на колата. В опит да избяга от органите на реда водачът е загубил управление и е катастрофирал на булевард "Тутракан", в района на кръстовището с кръгово движение до пристанищния комплекс „Изток“.

Там служителите установяват, че автомобилът се управлява от 19-годишен русенец, а с него са пътували още четирима, като при инцидента не е имало пострадали. 

Последвалите проверки на водача са показали, че той е употребил наркотични вещества, като техническото средство е отчело положителен резултат за метамфетамини и канабис.

19-годишният е бил задържан и конвоиран, до УМБАЛ - Канев, където пред медицинско лице е отказал да даде кръвна проба. Допълнителни справки са изяснили още, че шофьорът няма книжка и никога не му е било издавано свидетелство за управление на МПС, а относно автомобила, че е със служебно прекратена регистрация, заради липсата на застраховка „Гражданска отговорност“. 

Във връзка с констатираните нарушения, на 19-годишния русенец са съставени общо 5 акта, а по случая е образувано и бързо производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари