Полицаи: На протеста имаше провокатори

0
Засега обаче не се съобщава информация кои са и кой ги е изпратил
Засега обаче не се съобщава информация кои са и кой ги е изпратил Видео: bTV

Полицаи потвърждават, че снощните размирици са дело на провокатори. Засега обаче не се съобщава информация кои са и кой ги е изпратил

Трима от полицаите, пострадали от канонадата от бомбички в продължение на час и половина, разказаха какво се е случило в сряда вечерта.

Андон Христов от Специализираните полицейски сили е на първа линия пред Народното събрание. Задачата му – да не допусне протестиращите вътре. Разказва, че в началото получил трибагреника като подарък, а в отговор той и колегите му свалили оборудването, предаде bTV.

„След 8 ч. вечерта се появиха група младежи, не мога да кажа кой ги организира, които започнаха да хвърлят яйца. Сложихме щитовете. След което полетяха стъклени бутилки, пластмасови и бомби – саморъчно направени. Това нещо и обидите спрямо нас… Търпяхме час и половина, хора се бяха смесели с нормалните граждани. Няма как да предприемем действия спрямо тях без да притиснем нормалните хора. Нормалните протестиращи се отдръпнаха“, разказа Христов.

Полицаят е пострадал от хвърлено паве. Не може да каже кой го е хвърлил.

Бомбичка попада и зад щита на полицая Стоян Димитров и се взривява върху ръката му. Колегата му на първа линия – Иван Манев, също е пострадал от бомбичка. По думите му полицията е била крайно толерантна, а атаката отсреща – брутална.

Сред провокаторите е имало и футболни агитки, казват от полицията. До площада е открит и коктейл „Молотов“ – скрит и в готовност да се използва, казват полицаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари