Полицаи изгориха половин тон марихуана

1
Наркотикът бил открит при акция вчера между 9.00 и 18:00 часа в необитаван дом в село Градище / Снимката е илюстративна
Наркотикът бил открит при акция вчера между 9.00 и 18:00 часа в необитаван дом в село Градище / Снимката е илюстративна

515 килограма марихуана откриха и изгориха полицаи от Районното управление в град Левски, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона, позовавайки се на информация от РДВР Плевен.

Наркотикът бил открит при акция вчера между 9.00 и 18:00 часа в необитаван дом в село Градище. Установено е, че специално засадените и отглеждани растения от рода на конопа при полевия наркотест реагирали на марихуана. Общото тегло на зелената тревиста маса било 515 килограма. Уведомен е прокурор от Районната прокуратура в град Левски и по негово разпореждане иззетият наркотик е изгорен.

Последвало претърсване и изземване в съседния имот в селото, собственост на 72 годишна жена. В стопанска сграда прилежаща към него са открити още 2,286 кг. суха зелена тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана, газов пистолет марка "Гризли лайт", неустановен калибър, без сериен номер и различен брой и калибър боеприпаси. От жената е снето писмено обяснение и е освободена. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354В, ал.1 от НК.

От извършените издирвателни мероприятия е установено, че марихуаната е собственост на 54 годишен мъж от град Павликени, той е задържан за срок до 24 ч. часа в Районното управление в Левски. Повдигнато му е обвинение по чл. 354В от НК и впоследствие е освободен. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари