Полицай без книжка предизвика катастрофа!

0

Потърпевш, чиято кола е ударена от БМВ на кръстовище алармира, че е в ПТП-то участвал полицай, който карал без свидетелство за управление на МПС, гражданска отговорност и годишен технически преглед. Инцидентът се случил на 29 септември на бул. Македония в Пловдив. Потърпевшият Виктор Копанов се закани, че ще обжалва акта на КАТ, защото е намерил запис на катастрофата, според който БМВ-то е извършило неправилно неправилно изпреварване на колона автомобили и се е врязало в неговата кола. Копонов е събрал и очевидци, който ще свидетелстват пред съда, ако се наложи.   

"Според мен водачът на БМВ-то извърши неправилно изпреварване на колона от автомобили, спряла на място, но е пресякъл непрекъсната линия на платното за движение. Съответно аз използвах предимството, което спрялата колона ми дава, за да мина. Бях спрял на "Стоп" и от двете ми страни - ляво и дясно, до светофара беше затворено от автомобили, но имах междина, която да използвам, човекът преди мен ми даде предимство и аз можех да завия наляво. Но в този момент водачът на БМВ-то връхлетя върху мен, защото караше с много висока скорост и колата ми отскочи 3 метра назад. Споделих на място с катаджиите, които дойдоха, те поискаха да удостоверя това си твърдение", разказа Копанов пред Пловдив24.

Той обясни още, че докато са дошли полицаи от Първо РПУ, свидетели не са останали, но е поискал видеото. Опитал се да обясни на полицаите, но тяхната реакция била, че не е необходимо да им дава записа, тъй като е ясно, че той е виновен, защото е излязъл от път без предимство, отнел е предимството на БМВ-то, в резултат го е блъснал.

"В последствие се оказа, че шофьорът на БМВ-то е полицай, аз още на място забелязах, че има шушукане между катаджиите и изведнъж рязко спадна интересът им към търсене на свидетели, записи и т. н. и обявиха, че аз съм виновен. Самият водач също започна да става агресивен към мен", допълва Виктор.

Когато Виктор Капанов отишъл да си вземе акта, е видял и актовете на шофьора на БМВ-то. Съставени са му два - един за неправилно изпреварване и пресичане на непрекъсната линия и един за липса у него на шофьорска книжка в момента на ПТП-то, "Гражданска отговорност", на годишен технически преглед, на талон към свидетелството за управление. В БМВ-то е било и детето на шофьора, което е било без транспортно столче. 

Източник: Plovdiv24.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари