Политолог: Вече няма коалиция, а плаващи мнозинства

0
Според проф. Михаил Константинов машинното гласуване отказа 600 000 избиратели
Според проф. Михаил Константинов машинното гласуване отказа 600 000 избиратели Видео: NOVA

Според проф. Михаил Константинов машинното гласуване отказа 600 000 избиратели

"Вече коалиция няма, има няколко казуса, по които няма консенсус - БНБ, Македония, въоръжаването на Украйна, машинния вот. Влизаме в етап на плаващи мнозинства. Всяко от тях в различни парламентарни конфигурации", сподели политологът Димитър Ганев за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според него процесът на купуване на гласове става дни преди гласуване. "В секциите с такъв вот избирателната активност е доста по-ниска в сравнение със секции само с хартиено гласуване. Доверието в изборния процес обаче нарасна", посочи той.

По думите на проф. Михаил Константинов със 600 000 са намалели гласувалите, машинното гласуване ги отказа. "Гласове се купуват не човек по човек, а на цяла секция. Дават им се пари и им се отправят заплахи", коментира той. И допълни, че средно недействителните гласове са около 4%. "От момента на въвеждане на преференциите има по-висок на такъв вот при избор на общински съветници - 15%", подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари