Политолог показа дипломата на Борисов в ефир!

0

Политолозите Антон Тодоров и Калоян Методиев дискутираха в предаването "Денят на живо"  по Кана 3 кампанията за президент, кандидатите, както и последното интервю на премиера Бойко Борисов.

"Такава кампания не сме виждали от началото на 90-те. Самите кандидати не могат да се покажат и да представят тезите си, защото скандалите ги затрупват". Такова мнение сподели политологът Калоян Методиев. 

"България има проблеми, тези хора, които сега избираме, утре един от тях ще стане президент, и ще трябва да вземе позиции по проблемите, които са поставени. Единият е с бежанците. Вторият е отношенията ни с Турция, вече пореден път се чуват нови коментари там, в които се споменава Кърджали, дори и Варна. 

Залогът е голям - президентът е този, който съставя едно служебно правителство", коментира Методиев. .

"Хората, които се кандидатират за най-мажоритарния пост, президентският, трябва да изпълват характеристики, каквито не виждам при един от левите кандидати. Бяха разбити и много митологемите, особено около Цецка Цачева. Нея дълго време я обвиняваха, че е била партиен секретар, оказа се, че тя е редови член на БКП. При нея се твърдеше, че е завършила Рабфак, оказа се, че тя е завършила редовно". Това коментира политологът Антон Тодоров.

"Залогът в тези избори е много голям", каза той. "Президентът е човекът, който е върховен главнокомандващ на армията, той е човекът който има редица правомощия, както и възможността косвено да влияе над политическите си", каза Тодоров.

Тодоров заяви, че е доволен, че в днешното си интервю премиерът Бойко Борисов е разкрил, че Иво Прокопиев е лобирал за назначението на няколко министри в кабинета. Сред тях е и уволненият от него и издигнат от Реформаторския блок кандидат за президент Трайчо Трайков.

В момента Трайков имал претенцията да менторства и да убеждава, че е спрял енергийната мафия, което според Тодоров не отговаря на фактите. Напротив - едва след махането на Трайков, проектът Белене бил спрян.

"Беше ми интересно като политолог, как едни човечета се озовават на определено място. Или как например един Трайчо Трайков от прокурист на електроразпределително дружество става министър", коментира Тодоров

В студиото той показа и дипломата на Бойко Борисов от средното образование и прочете, че премиерът е бил пълен отличник

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари