Полигонът в Русе е в окаяно състояние

0
Ползващите терена настояват да се вземат конкретни мерки
Ползващите терена настояват да се вземат конкретни мерки Видео: БНТ2

Теренът, който се използва за обучаване на кандидат-шофьори в Русе, от години е в окаяно състояние – асфалтовата настилка е разбита и навсякъде е осеяно с отпадъци. Автоинструкторите недоволстват, че трошат колите си, докато курсистите им се учат да карат. Имотът е предоставен за стопанисване на Областната управа.

Перфектна настилката, маркировка и светофари – така е изглеждал полигонът преди 3 десетилетия, спомнят си инструкторите. Имотът, който е близо 84 декара, е бил собственост на земеделското министерство и освен за обучение на бъдещите шофоьри, на него са се правели селскостопански изложения.

Всъщност теренът е прехвърлен на Областната управа преди повече от две години. Трябвало е да бъде предоставен на Общината Русе, но през 2013-та процедурата е спряна.

От Областна управа обясниха за БНТ 2, че вариантите за стопанисва на терена са няколко: отдaване на концесия, безвъзмездно право на ползване, или право на строеж. Можело и да се отдаде под наем срещу месечна сума от близо 7 000 лева. Засега обаче Администрацията няма да обявява търг. Ползващите терена обаче настояват да се вземат конкретни мерки.

Димитър Иванов, автоинструктор: “Държавата да си влезе в действието. Защото оттук тръгва цялостното обучение на младежите.”

Анета Хинчева, автоинструктор: “Постоянно сме в дупките, и сме по ремонти откъм окачване – гуми, джанти.”

Затова често със собствени средства автошколите запълват дупките. И не само:

Борис Борисов, автоинструктор: “Зимата си наемаме машина, която да изчисти - 90 лева е сумата.”

Към полигона интерес проявяват и автомобилни клубове, които и сега не съвсем законно правят дрифтове тук – още една причина теренът да се руши, докато Областна управа вземе някакви мерки.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари