Поискаха оставката на Боил Банов заради затварянето на театри и кина

0
Беше наложена изключително крайна мярка, коментира председателят на Асоциацията на киносалоните Божидар Илиев
Беше наложена изключително крайна мярка, коментира председателят на Асоциацията на киносалоните Божидар Илиев Видео: BULGARIA ON AIR

Заради коронавируса в цялата страна беше забранено провеждането на културни мероприятия, спортните се ограничиха. 

Първоначално забраната за посещения на театри и кина трябваше да важи само в регионите с установени случаи на коронавирус - Габрово и Плевен, но по настояване на министъра на културата Боил Банов ограничителните мерки се разшириха, което взриви актьорската и киногилдия. 

Заръката за изпразването на кината и театралните зали предизвика Aсоциацията на киносалоните в България да потърсят оставката на министъра на културата Боил Банов, предава BULGARIA ON AIR.

"Оставката поискахме, тъй като беше наложена изключително крайна мярка", коментира председателят на Асоциацията на киносалоните Божидар Илиев.

От Министерство на културата не пожелаха да застанат пред камерата на телевизията. Яснота може и да има утре, след като мерките бъдат обсъдени отново. Очаква се новото решение да позволи прожекциите в кината да се случват, като хората в залата са през ред и през стол. Дотогава театрите ще се излъчват или на живо във Facebook или в Instagram.

В театрите обаче нещата стоят по различен начин. 

"Аз не мога, когато пусна един спектакъл, например след седмица или след 2, които са вече почти продадени да кажа- "вие влизате през ред на билета, или през място на билета“, как ще стане това, не е приложимо за абсолютно всички", обясни директорът на Националния музикален театър Мариана Арсенова.

Заради отложени представления са насрочени нови дати.  Те са ясни- представленията в музикалния театър ще се играят на 3,4,5,10,11 и 12 април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Политик към избиратели, в едно планинско село:
- Какви проблеми имате?
- Ми... 2 основни:
- Първо имаме болница, но нямаме доктор...
- Момент...
Политикът, вдига мобилен телефон, говори две минути...
- Готово, проблемът е решен, а вторият проблем?
- Нямаме покритие за мобилните телефони!

Харесай Дунавмост във Фейсбук