Почина световен и европейски шампион по футбол с Германия

0
Световният и европейски шампион с германския национален отбор Юрген Грабовски почина на 77-годишна възраст
Световният и европейски шампион с германския национален отбор Юрген Грабовски почина на 77-годишна възраст

Световният и европейски шампион с германския национален отбор Юрген Грабовски почина на 77-годишна възраст, съобщава агенция ДПА. Информацията бе потвърдена лично от съпругата на бившия футболист.

Грабовски изиграва 44 мача за Федерална република Германия (ФРГ) през кариерата си. Офанзивният халф има европейска титла с Бундестима от 1972 и две години по-късно е титуляр във финала на световното първенство срещу Нидерландия, който германците печелят с 2:1 с голове на Паул Брайтнер и Герд Мюлер. Този мач съвпада с 30-ия рожден ден на германския национал.

Грабовски прекарва цялата си кариера в Айнтрахт (Франкфурт), записвайки 441 мача за клуба. С Айнтрахт той печели Купата на УЕФА през 1980 и два пъти Купата на Германия през 1974 и 1975.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари