Почина най-възрастната родилка от Русе

7
Д-р Красимира Димитрова припада в дома си, откарват я в болница, но не успяват да я спасят
Д-р Красимира Димитрова припада в дома си, откарват я в болница, но не успяват да я спасят

Д-р Красимира Димитрова припада в дома си, откарват я в болница, но не успяват да я спасят

Починала е д-р Красимира Димитрова - психиатърката от Русе, която роди на 62 г. през 2010 година близнаци след ин витро процедура и стана най-възрастната родилка в България. Момиченцата ѝ Мери и Жаклин бяха недоносени - 900 и 500 г и по-малката скоро след това почина.

Мери днес е вече седмокласничка и живее в приемно семейство, споделя, че се чувства добре там.

През май миналата година д-р Красимира Димитрова, вече на 75 г., припада в дома си. Мери вика спешна помощ, откарват майка ѝ в болница, но не успяват да я спасят, пише 24 ЧАСА.

Социалните служби пращат момичето в дом. Там стои 2 седмици, а после отива в приемно семейство. Те имали по-голям син, който вече работи. В училището на Мери - едно от най-добрите в Русе, ученици, учители и родители събират пари и дрехи за нея. Притесняват се, но детето твърди, че се чувства много добре при приемните си родители.

Момичето е в това училище още от предучилищна възраст. То живееше доста затворено с майка си в блок в Русе. Д-р Димитрова много го пазела и дори го изолирала от другите деца, разказват съседи. Днес те не знаят нищо за детето, освен че е под грижата на социалните.

Когато психиатърката роди, това предизвика буря в обществото - редно ли е толкова възрастна жена да ражда, какво ще стане с детето след като тя почине. Късане на ризи имаше и в парламента, и в политическите партии и това предизвика промяна в правилата - прие се жени над 43 г. да нямат право на държавно финансиране за ин витро. А самата процедура да се разреши само за жени, които не са навлезли в менопаузата, дори ако си плащат.

"Много лесно се реших. Просто исках да имам деца и това беше личен избор. Бях безкрайно щастлива, когато разбрах, че имам реални шансове да износя една бременност и да имам деца", заяви след раждането Димитрова. Било ѝ отказано осиновяване и затова направила ин витро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Съдят
    Съдят жената дето решила да роди, а не съдят тия дето си убиват децата с аборти. Самоунищожаващ се народ.
  • 4
    4
    Несъгласен
    И все пак най-добре е, когато всичко си е с времето. Дошло ѝ време да бъде баба, а тя тепърва майка ще става. Има си време за всичко, има си хармония в този свят. Когато нещата излизат от нормалните си рамки, последиците не са добри. Ето и това момиче, оцелялата дъщеря на късната родилка - вместо да бъде с майка си още много години, да се радва на общуването с тази, която ѝ е дала живот, тя трябва да живее в приемно семейство, с което все пак не е в кръвно родство. Хора, правете всичко в живота си, когато му е времето! Нищо друго - било то бизнес кариера, забогатяване, личностно развитие или каквото и да е друго - не може да ви замести навреме създаденото и успешно развито семейство с всичките радости, които то може да ви даде в живота!
  • 39
    3
    Моето име
    Чак сега разбрали и вече бързат с пяна на уста да клюкарстват. Починала жената, мир на душата и; отгледа си детето, вече е човек, има си възпитание, спомени...няма да потъне в блатото на ЦНСТ-тата, навярно и наследство има, така че няма да е бездомна, когато стане пълнолетна.
  • 32
    2
    Осман
    "Новина " с изтекъл срок.
  • 60
    1
    Баси майката!
    Умряла през май миналата година , но ни го съобщавате ДНЕС, като НОВИНА???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари