Защо социалните служители плашат многодетните родители в Русе?

5
Давид Александров: При раждането на четвъртото ни дете в АГ - РУСЕ се сблъскахме със социалната система
Давид Александров: При раждането на четвъртото ни дете в АГ - РУСЕ се сблъскахме със социалната система

Деца и родители под удара на антисемейните закони

При раждане на над 3 деца родителите попадат в програмата "Превенция от изоставяне".

Защо социалните служители плашат многодетните родители в Русе?

"Вместо жена ми в родилното в Русе да бъде поздравена за избора си да роди четвърто дете, бе заплашена с проверка от социалните служители", оплаква се Давид Александров, съпредседател на сдружение РОД.

Многодетният баща разказва за проблемите при раждането на четвъртото им дете в град Русе.

"При раждането на четвъртото ни дете в АГ - РУСЕ се сблъскахме със социалната система и реално Закона за Социалните Услуги. Буквално няколко часа след раждането социална служителка заявява на жена ми, че трябва да подаде сигнал към социалните служби, защото има опасност да си изоставите детето.", казва г-н Александров в интервю, излъчено на 20.01.2021 година.

Оказва, че това е социален служител, назначен в русенската болница. Давид Александров е поискал от Община Русе какъв точно е договорът на тази жена, защото "има сблъсък на интереси. От една страна тя е административно лице, което събира данните на родилките и на децата, но от друга страна се оказва, че тя е и социален служител, т.е. тя изпълнява 2 длъжности. Тази жена има пълен достъп до личните данни, но от друга страна тя е социален служител, който взема тези данни от самата себе си."

"Изведнъж се появява неправителствена организация “Еквилибриум”, която има сключен договор с АГ - Русе. Ражда се четвърто дете и веднага ние сме препратени към тази програма.

Нацията ни се затрива. Българско семейство ражда четвърто дете и вместо да дойде някой да те потупа по рамото и да каже - браво бе, българска майка..."

Давид Александров иска да ни припомни записа на интервюто, защото имало въпроси защо петото дете се ражда в София, а не в Русе.

Щастливият баща благодари на кмета на столичния район "Овча купел" за жеста при раждането на петото им дете.

"Щастлива рожба и добре дошъл на новия гражданин на Овча купел! Желая здраве, късмет и благоденствие на цялото семейство!" - Ангел Стефанов, кмет на район "Овча купел".

Ето каква е разликата да имаш повече деца в Русе и в София.

В Русе подават сигнал на социалните служби, а в София кметът те поздравява с картичка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    onzi
    Що не питаха онези неандерталци (българи) с 11 деца от Николово и 1-2 кръвосмешения какви ги правят аджеба.
  • 4
    5
    До 4
    Ква Индия кви 5леа? Ти добре ли си бе моме?!? Смени си дилъра….. първо в Индия са с ++ прираст на населението, а Бълхария с- и Русе е един от градовете с бързо намаляващо население и за капак ще дойде няква проскубана пача да де пише на социален работник… а социално да и изместя носа на тила ще иска ли???
  • -3
    4
    Индустан
    Във Индия не ги насърчават да раждат безброй пъти, ама те си знаят тяхното . Да са живи и здрави всички дечица по всички земни кълбета.
  • 2
    3
    Любопитен
    Иначе господина нещо с ръце може ли да прави ;)
  • 14
    2
    Константин
    Социалните отдавна са известни като една от най-корумпираните структури в тази държава. Бедна ви е фантязията какви пазарлъците се водят за осиновяването на деца и буквално краденето на децата от БЕЛИ семейства. Бели деца се дават на разни РОМЕИ, които обаче добре си плащат на съответните "началници", които са несменяеми и няма кой да направи одит на работата им. Крадат се много ама много пари, не само от проекти, но и директно от социалните оомощи за деца и през разни НПО-да и наши хора. Помощите за отопление пак се раздават на РОМЕИ и наши хора мними "инвалиди" със съчинени ТЕЛК решения. Хора вземащи заплати и хонорари от 4-5 места вземат и инвалидни пенсии, като бонус да имат да си харчат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари