Почетни знаци и грамоти "Лекар на годината" получиха русенски медици

1

Д-р Петър Хаджимитев и д-р Христо Милев от „Медика“ получиха почетни знаци и грамоти в две от категориите на наградите „Лекар на годината 2021“ на Българския лекарски съюз

Доайенът на детската хирургия – д-р Хаджимитев е отличен в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, а младата надежда на медицината в България – д-р Христо Милев в категория „Ти си нашето бъдеще“. Връчването на призовете се състоя в централата на БЛС в гр. София на Деня на българския лекар – 19 октомври, предаде  dnews

На деня на Св. Иван Рилски и Районната колегия на Българския лекарски съюз – Русе награди заслужили лекари. Почетни знаци и грамоти „Отличен лекар РКЛ Русе 2021 г.“ получиха педиатъра д-р Галя Андреева и съдовия хирург д-р Камен Узунов от „Медика“. Признание с почетна грамота в категория „Медици на първа линия в борбата с COVID-19“ получи и екипът на Ковид отделението на УМБАЛ „Медика Русе“. Грамота за цялостен принос в овладяването на пандемията болницата получи и от зам.-областния управител на област Русе – Синан Хебибов.

Д-р Петър Хаджимитев завършва медицина във ВМИ Варна през 1968 г. Специалност „Хирургия“ придобива през 1975 г., а през 1985 г. придобива и специалност „Детска хирургия“. В годините от 1968 г. до 1975 г. д-р Хаджимитев работи като лекар в Районна болница Свищов, а от 1975 г. до 1989 г. е завеждащ хирургично отделение в болницата. През 1989 г. постъпва като лекар ординатор в Окръжна болница Русе, а от 1990 г. до 2004 г. е завеждащ детска хирургия в болницата. Между 2004 г. и 2007 г. е лекар на круизен кораб по р. Дунав. От 2007 г. работи като лекар в болница „Медикус“. От 2013 г. до момента работи като лекар специалист по детска хирургия в Отделение по хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“. Амбулаторни прегледи извършва към ДКЦ-2 Русе. През месец юли д-р Хаджимитев чества 80-годишен юбилей, но въпреки годините си, благодарение на младежкия си дух и голямото си сърце той продължава да работи, да помага за лечението на следващите поколения и да предава безценния си професионален опит на бъдещите и настоящи млади специалисти.

Д-р Христо Милев е роден през 1993 г. в гр. Русе. Завършва „Медицина“ през 2018 г. в МУ-Плевен, през 2020 г. придобива и магистърска степен по „Здравен мениджмънт“. От 2018 г. е зачислен за специализация по „Обща и клинична патология“ към Медицински университет – Плевен, а от 2020 г. и за докторантура към същия университет. От 2019 г. и понастоящем е Хоноруван асистент в катедра „Патоанатомия” на МУ – Плевен, а от 2020 г. - асистент в катедра „Медицински и клинико-диагностични дейности“ на РУ „Ангел Кънчев. От 2018 г. до момента д-р Милев работи като лекар-специализант в отделение по Обща и клинична патология на УМБАЛ „Медика Русе“.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари