Пловдивски психиатър: Ревнив психопат е извършил убийството в Русе

2
Много е възможно, ако убиецът бъде открит и бъде притиснат, той да се самоубие
Много е възможно, ако убиецът бъде открит и бъде притиснат, той да се самоубие Снимка: Русе Медиа

Става въпрос за импулсивен, емоционално нестабилен ревнив психопат, който е извършил убийството и чак след това е осъзнал какво е направил и се е опитал да заличи следите.

Това коментира психиатърът д-р Веселин Герев по повод убийството на 30-годишната журналистика от Русе, предаде Радио „Фокус“ - Пловдив.

По думите му вероятността да го извърши психично здрав човек психопат е 99% реалност, отколкото да го извърши страдащ от психично заболяване човек. „Той не би постъпил по този начин.Тежки криминални деяния имат по-малко от 8 на 1000 психично болни регистрирани хора. Това е проучване на Клиниката по съдебна психиатрия в София“, каза още д-р Герев. Според него, когато деянието е извършено с особено голяма жестокост, става въпрос за убийство от ревност.

Имал съм такива случаи и действително яростта на човек, който се чувства по някакъв начин излъган поради ревностни причини, е най-голяма. Мисля, че проблемът не е толкова свързан с работата на жената, а по-скоро е свързан с някакъв емоционален проблем и то от някакъв ревнив партньор най-вероятно. Когато става въпрос за ревност, не се дават предупреждения. Когато става въпрос за лични взаимоотношения, се действа. Ревнивите мъже и жени са толкова обсебващи, че не могат да си представят психологически, че дори човек, да кажем, ходи или диша без те да са до него. В повечето случаи тези убийства се извършват не само по жесток начин, но и биват последвани от самоубийство. Зависи степента на психопатията на извършителя. Подсъзнателната мисъл е „Никой няма да те има и заедно ще сме на оня свят.“ В случая не е така. Но много е възможно, ако убиецът бъде открит и бъде притиснат, той да се самоубие. Имало е и такива случаи“, каза още д-р Герев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари