Плешивите мъже изчезват

0
Лекарство за лечение на остеопороза, даде нова надежда на учените
Лекарство за лечение на остеопороза, даде нова надежда на учените

Лекарство, предназначено за лечение на остеопороза, даде нова надежда на учените в сферата на елиминирането на мъжката плешивост, съобщава BBC.

WAY-316606 кара косата да расте с два милиметра за шест дни. Фоликулите, които не са третирани с лекарството, постигат растеж от само 1.5 мм за същия период, посочват учените.

Препаратът е насочен към протеин, който блокира растежа на косата и играе ключова роля в косопада. Той може да се използва и за лечение на алопеция (загуба на коса при нежния пол).

Понастоящем съществуват само две лекарства за плешивост, които имат умерени странични ефекти, но по-скоро забавят косопада, като регистрират разочароващи резултати при повторната поява на коса.

Британските учени преди време откриха, че циклоспорин А - лекарство, което се предписва на пациенти след трансплантация на органи от 80-те години на миналия век, за да потиска имунната система, също лекува косопад, но то причинява сериозни странични реакции, включително увреждане на бъбреците.

Единственият друг вариант за справяне с плешивостта, често избиран от известни личности, включително Елтън Джон и Гордън Рамзи, е трансплантацията на коса.

Мъжката плешивост е най-честата причина за загуба на коса, което, според експертите, може да бъде изключително тревожно състояние за силния пол.

Изследването е публикувано в списание Public Library of Science Biology.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари