Пламен Стоилов преживява само на заплата

1
Според декларацията на кмета Русе, семейството му не е получило никакви странични доходи
Според декларацията на кмета Русе, семейството му не е получило никакви странични доходи

Кметът на Русе Пламен Стоилов преживява само на заплата, заместникът му по евроинтеграцията Страхил Карапчански е най-заможният представител на местната власт. Това показват публикуваните в сайта на Сметната палата имуществените декларации за 2014 г.  на лицата, заемащи висши държавни длъжности в България.

Според декларацията на кмета на Русе, семейството му не е получило никакви странични доходи, притежават само спестявания в размер на 9 хиляди лева, всичките от заплата, съобщава Русе нюз.

През 2013 г. съпругата му Павлина се е сдобила с автомобил „Нисан Алмера“ на стойност 10 500 лв., като средствата, според декларацията, са от родителите й.

Според обявените пред Сметната палата данни заместникът му по евроинтеграцията Страхил Карапчански е най-заможния представител на местната изпълнителна власт в Русе.
Макар че неотдавна навърши „Христова възраст“ той изпреварва по доходи не само кмета, но и останалите си колеги.

Той е декларирал, че притежава 2000 лв. налични (със 7 000 лв. повече, спрямо декларацията от миналата година) и два депозита на обща сума малко над 21 000 лв., които, според декларацията са от заплата.

Освен това през 2012 г. той е получил от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност, малко над 30 000 лв.
Получил е и по наследство апартамент и гараж в Ямбол и 1/3 от градина с трайни насаждения в с. Голямо Буково, община Средец, на които не е посочил стойността.

Карапчански е и единственият от местните висши управници, който е посочил и задължения – 20411 EUR или 39920 лв. по договор за лизинг на автомобил. През 2014 г. три пъти е пътувал в чужбина – до Португалия, Испания и Франция, за около 4500 лв., за сметка на фондация "Русе – град на свободния дух".

След него в класацията е колегата му по устройство на територията Димитър Наков. Той е декларирал 30 000 лв. налични, получени от съпругата му като дивидент. Пак тя е внесла в семейната хазна 15 964 лв., получени от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност.

От друга стопанска дейност двамата са получили общо 10 000 лв. Карапчански е посочил и 3 пътувания в чужбина – две до Брюксел и едно до Виена, на обща стойност около 3700 лв.

Въпреки че управлява общинската икономика и инвестиции, зам.-кметът Даниела Шилкова разполага с едва 2000 лв. налични. Тя е посочила и депозит в размер на 13 000 лв., всичките от заплата. Освен това е получила и 13869 лв. от други дейности.

Зам.-кметът по социалните дейности Иван Григоров притежава 4000 лв. „кеш“, още 1000 лв. има съпругата му. От друга стопанска дейност двамата са получили малко над 21 000 лв.

Доскорошният зам.-кмет по комуналните дейности Свилен Иванов притежава 1/2 част от лека кола "Лексус" на стойност 14 000 лв., средствата за закупуването на която са от получени дивиденти.

Освен това заедно със съпругата си Ели притежават и „Опел Корса“, оценен на 1000 лв. Свилен Иванов разполага с 8000 лв. налични, от заплата и с 5000 лв., получени от други дейности.

Наследилата го на поста Наталия Кръстева е собственик на апартамент, ателие, офис и гараж в Русе, придобити през 2003 г., на обща стойност около 85 000 лв. Съпругът й е притежател на BMW 530 XD, придобит през 2011 г. Г-жа Кръстева е посочила и два кредита – единият потребителски, за 17100 лв., вторият – ипотечен, за 16910 EUR.

Председателят на Общинския съвет Васил Пенчев е посочил, че разполага с 10 000 лв. налични, с толкова са и депозитите, които двамата със съпругата му Раиса Алексеевна имат. През годината двамата са получили около 6000 лв. от наеми и друга стопанска дейност.

Доходите на първите в Областната управа

Назначеният от новото правителство областен управител Стефко Бурджиев към ноември 2014 г. отчита два апартамента и два гаража в Русе, къща и парцел в с. Щръклево, нива в с. Горско Абланово и лек автомобил "Нисан". Той има да изплаща и потребителски кредит от 33 хил.лв.

Зам.-областният управител Станимир Станчев, занимаващ се със земеделски бизнес, е отчел 73 ниви в Русенска област, лек автомобил "Ланчия Либра", както и дялово участие в три фирми. Той има и банкови кредити в размер на 47 хил.лв.

Вторият зам.-областен управител Явор Янчев към края на ноември 2014 г. декларира единствено апартамент в гр. Русе и лек автомобил "Ситроен".

Новоназначеният изпълнителен директор на АППД - Русе Павлин Цонев е декларирал два апартамента в Русе и къща с двор в гр. Кубрат. Той има и два банкови влога в размер на 65 хил.лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари