Пламен Стоилов има банков влог с 21 000 лева

0
След толкова проекти и ударно усвояване на европейски средства кметът на Русе  официално се води за беден гражданин
След толкова проекти и ударно усвояване на европейски средства кметът на Русе официално се води за беден гражданин

Кметът на Русе е декларирал банков влог със скромните 21 000 лева. 

След толкова проекти и ударно усвояване на европейски средства Пламен Стоилов официално се води за беден гражданин. 

Измежду кметовете на петте най-населени града в България - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, единствено кметът града "под тепетата" Иван Тотев е декларирал сериозна промяна във финансовото си състояние през 2017 г., като е получил общо от заплати и дарения за 119 хил. лева.

За сравнение през 2016 г. Тотев е имал един депозит в банка за 7689 лева.

Това се вижда от декларациите за имущество и интереси за предходната година Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

През миналата година съпругата на кмета на Варна Иван Портних е станала собственик на два автомобила - "Лексус" и "Пежо" за общо 5760. Наличните й средства са 400 хил. лева, докато тези на супругът й са с 340 хил. по-малко. Съпругата на кмета е длъжник и по договор за креди за 25 хил. евро към банка.

Единствената промяна в декларацията на кмета на Бургас Димитър Николов са вписаните налични средства, с които съпругата му разполага - 32.6 хил. лева. Никакви нови обстоятелства няма при кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

На софийския фронт нищо ново

През 2017 г. кметът на София Йорданка Фандъкова е декларирала 15.513 лева в банкови депозити. По-голямата променя е при съпругът й, има 3 банкови влоги а за близо 60 хил. лева, като през миналата година тази сума е била 24.774 лева. През 2017 г. двамата са станали собственици единствено на автомобил "Фолксфаген" голф за 3200 лева.

Зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов е декларирал приходи от 162 хил. лева от продажба на апартамент от 75 квадрата в София. С тях той има депозит за 170 хил. лева, като през миналата година сумата е била 39 хил. лева. Съпругата му е депозирала 73 хил. лева, като тя има три задължения към банки - за 96 хил., 189 хил. и 14 хил. лева. До миналата година двамата бяха съдлъжници по ипотеки за 763 хил. лева.

Зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев е декларирал налични средства за 31 310 лева, като е унаследил близо 19 хил. лева.

Здравко Здравков, който подава декларация за първи пък като кмет на София, е посочил, че е собственик на два апартаменти апартамент в столичния район Банкя и в Плевен, в които има съответно ателие и офис, като имотите са придобити до 2011 г. През 2017 г. той е станал собственик на автомобил "Фолксфаген" за 5640 лева, като разполага с 65 хил. лева налични.

Из страната

Кметът на Русе - Пламен Стоилов, има банков влог с 21 хил. лева.

Даниел Панов, кмет на Велико Търново, вече е собственик на по 1/4 от две сгради с двор в "Арбанаси" и два парцела в същата местност, които са му дарени. За идеалните част от къщите Панов е платил 46 хил. лева, като парите са от заплати. Той е декларирал и налични средства за близо 38 хил. лева. Панов има банкови кредити за близо 64 хил. лева, кредитна карта за 10 хил. лева и е съдлъжник със съпругата си за сумата от 14 хил. лева.

Кметът на Враца Калин Каменов има банков влог със спестявания от заплати за 66 хил. лева, като през миналата година сумата е била 10 хил. освен. Почти толкова - 63 хил. лева е успяла да спести и съпругата му от трудови възнаграждения.

През 2017 г. кметът на Видин Огнян Ценков е сключил договор за ипотечен кредит с банка ДСК за 207 хил. лева. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари