Пиян шофьор предизвика катастрофа на булевард "Липник"

0
Дрегерът отчел над 2 промила в издишания въздух
Дрегерът отчел над 2 промила в издишания въздух Снимка: БГНЕС / Архив

Бързо производство е образувано срещу водач, предизвикал ПТП, след като е управлявал МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила

На 9 октомври около 00:30 часа екип пътни полицаи е бил пратен на булевард "Липник" в Русе, в района непосредствено преди кръстовището с улица "Чипровци", заради сигнал за катастрофа с материални щети.

Полицаите са установили, че в инцидента са участвали автомобил с марка "Ауди" с русенска регистрация, с водач 38-годишен мъж, който нарушил правилата на ЗДВП и причинил ПТП с лек автомобил "Фолксваген" , управляван от 22-годишна жена. Униформените са извършили проверки за алкохол с техническо средство на участниците в пътния инцидент, при които на 38-годишния е установена положителна проба, като уредът е отчел стойност от 2,04 на хиляда в издишания въздух. Полицаите са документирали инцидента, издали са на мъжа талон за медицинско изследване, след което той е бил задържан и конвоиран до УМБАЛ – „Канев“, където е отказал да даде кръвна проба. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари