Пиян шофьор на ТИР опита да подкупи полицаи в Русе с 40 евро

2
Мъжът бил спрян за проверка край Пристанище - Изток, а мислел, че се намира на Дунав мост
Мъжът бил спрян за проверка край Пристанище - Изток, а мислел, че се намира на Дунав мост

Задържан е турски шофьор, опитал да подкупи полицаи, образувано е бързо производство срещу него. 

На 20.11.2021г. около 03:25 часа екип на Второ РУ е бил изпратен на сигнал за ПТП с товарен автомобил на бул. "Тутракан" в Русе, в района на пристанищния комплекс Русе - Изток. На място униформените установяват турски влекач с марка "Волво" с ремарке, управляван от 57-годишен мъж. Шофьорът лъхал силно на алкохол и имал некоординирани движения и реакции. При проведения разговор, водачът заявил, че според него се намира на ГКПП – Дунав мост.

Повикан е екип пътни полицаи, за да го изпробват за употреба на алкохол, но той отказал теста с техническо средство. Служителите на Пътна полиция се оттеглили в служебния автомобил за да оформят документите по случая и докато те вършели това, водачът се приближил към патрулката на Второ РУ и когато полицаите отворили предната дясна врата, за да разговарят с него, той хвърлил две банкноти от по 20 евро вътре - на пода пред предната дясна седалка.

За случая са информирани разследващите. Извършен е оглед на място, иззети се двете банкноти с номинал от по 20 евро. Шофьорът е задържан и отведен във Второ РУ. Образувано е бързо производство, за престъпление по чл. 304а, пр.3, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари