Пиян русенец обяснява на ошашавена шофьорка как се пускат фаровете

2
Мъжът бил препречил пътя на жената, за да й обясни подробно как да си пусне светлините на автомобила
Мъжът бил препречил пътя на жената, за да й обясни подробно как да си пусне светлините на автомобила Снимка: iStock

Бързо производство е образувано срещу водач, установен да управлява под въздействие на алкохол в Русе

На 5 октомври около 17:30 ч. екип на Второ РУ е бил изпратен на сигнал за възникнала конфликтна ситуация между водачи на автомобили в района на бул. "Тутракан" в Русе. При пристигане на място униформените са установили кола с марка „Дачия“, управлявана от 47-годишна жена и друг автомобил с марка „Фолксваген“ с водач на 57 г., да се карат. 

В хода на разговорите се е изяснило, че водачът бил препречил с колата си пътя на жената, за да ѝ каже да си пусне фаровете, като контакт между двете превозни средства не е имало. Заради съмнение за употреба на алкохол от 57-годишният мъж е бил изпратен и екип на пътна полиция, като при извършена проба техническото средство е отчело положителен резултат от 1,66 на хиляда в издишания въздух.

Във връзка с констатираното мъжът е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“, където е дал кръвна проба за изследване. Анализът на пробата е установил съдържание на алкохол от 1,67 промила. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари