Писмо - зов за помощ, подвежда русенци!

1
Мошеници за трети път опитват да вземат пари от името на архитект Драгомир Стоянов
Мошеници за трети път опитват да вземат пари от името на архитект Драгомир Стоянов

Мошеници за трети път опитват да вземат пари от името на архитект Драгомир Стоянов, собственик на хотел "Черният щъркел" в Нисово. Предишните 2 пъти е разпратено по и-мейлите, че е болен, приет е в болница, трябват му спешно пари, информира вестник "Бряг".

Стряскащ зов за помощ са получили по електронната си поща познати, приятели и бизнес партньори на Драгомир Стоянов - русенски архитект и собственик на хотел "Черният щъркел" в с. Нисово.

Писмото е разпратено от неговия имейл адрес до всички около 1000 контакта в пощата му. Написано е на английски. В него все едно Драгомир лично моли за помощ, тъй като попаднал в безизходица.

"Здравейте, надявам се да получите това писмо час по-скоро", започва обръщението. След това продължава с обяснение как Драгомир не е можел да информира никого за пътуването си. "От миналата нощ съм блокиран тук, в Манила, Филипините. Бях нападнат, пребит и ограбен на път за хотела и останах без никакви пари", гласи текстът. Според него, багажът на русенеца е останал задържан в хотела и от там настояват той да си плати сметката, за да го освободят. "Моля да ме уведомите, ако можете по-бързо да ми помогнете със заем, а аз ще ви възстановя парите, веднага щом се върна", завършва "Драгомир. Най-отдолу е подписът на хотела с адреса и координатите му.

Всичко изглежда повече от достоверно и още същия ден Драгомир получава над 20 обаждания от свои познати, които са се притеснили и звънят, за да проверят какво става. Той научава от тях за "пътуването си".

Пред репортер на "Бряг" Стоянов обяснява как подобно нещо му се случва за трети път. Предишните 2 пъти е разпратено по имейлите, че е болен и е приет в болница, и му трябват спешно пари.

"Това е аналог на телефонните измами, някакви хакерски атаки са", заяви той. Добави, че не е пътувал извън страната от около 3-4 години и подобни измамници търсят пощи, които имат много адреси в листата си, защото вероятността някой да се хване е по-голяма.

"Това е обикновена практика и вероятно хакерската атака е от чужбина, затова не пишат и на български", смята архитектът.

Той призова хората да не се "връзват" на подобни съобщения, докато не се убедят лично и да не пращат пари на "търсещите помощ".

 

 

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари