Нямало присвоявания на пейки на улица "Александровска"

0
Главният архитект на Русе заяви, че търговците на главната улица не извършват нарушения
Главният архитект на Русе заяви, че търговците на главната улица не извършват нарушения Снимка: Мариета Волф

След направена проверка по сигнал на общинския съветник Мариета Волф ("Патриотите, ВМРО и Глас народен"), общинска администрация не е отчела съществени нарушения на общата схема за поставяне на преместваеми обекти от страна на търговците по ул. "Александровска".

Това съобщи по време на редовното заседание на Общински съвет - Русе главният архитект Живка Бучуковска, информира ТОП НОВИНИ. 

Изказването й бе в отговор на питане от общинския съветник Мариета Волф, която вчера съобщи за случаи на "присвоявания на пейки" от страна на заведенията, разположени по главната улица. Арх. Бучуковска отбеляза, че всички обекти на търговците попадат в обхвата на общата схема на Зона В1, като са констатирани минимални нарушенията на геометрията на схемата. Осигурена е зона за спокойно и безопасно преминаване на пешеходците, и няма превишаване на местата, определени за търговски площи.

Наред с това на управителите на няколко от заведенията са дадени указания за спазване на разположението на търговските обекти. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари