Русенци изпратиха писмо на Огнян Герджиков

2
Да бъде сменен незабавно, областния управител на област Русе, Стефко Бурджиев
Да бъде сменен незабавно, областния управител на област Русе, Стефко Бурджиев

Да бъде сменен незабавно, областния управител на област Русе, Стефко Бурджиев.

Това се иска в писмо до служебния премиер Огнян Герджиков, изпратено от председателя на Гражданско движение „Бъдеще за Русе“.

Искането е вследствие огромното недоволство на Русенци, от „пропуск“ на Министерски съвет, в решението от 8 февруари, с което бяха уволнени областни управители на други области.

Писмото е мотивирано с участието на Бурджиев в извършената имотна измама с решение на Министерски съвет от 22 юли 2016г., в чиято процедура той лично е дал положително становище и е потвърдил, че имота е държавна собственост. Направил е това, въпреки, че многократно писмено е бил уведомяван, че държи и ползва документи с невярно съдържание, за собствеността на русенското крайбрежие. Същият, е предмет на прокурорско разследване по преписка №327/2013г. на Окръжна прокуратура-Русе и преписка №163/ 2013 на Отдел 01″Специализиран“ на Върховна касационна прокуратура. Въпреки, че е бил разпитван и писмено е декларирал, че е запознат с показанията на съставителите на неверните документи, които са си признали „че станала грешка“, Бурджиев отказва да разпореди служебна проверка и да обезсили документите. Документите са ползвани за „усвояване“ на над 10 000 000 лева за построяването на грозната сграда на БУЛРИС, наречена от Русенци „пералнята“, до Речна гара.

Като мотив за исканото уволнение, в писмото, се сочат и ред откази на Бурджиев да отмени скандални решения на Общински съвет и незаконни разрешителни за строеж издадени от община Русе. Сред тях са продажбата на „Трета поликлиника“ (ДКЦ2), продадена за около 2 000 000 лева, при пазарна цена 19 000 000 лв., и „Пробивът Кауфланд“, разрешен за строеж в нарушение на мораториум против презастрояването, приет от Народното събрание.

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари