Пилотът от Брестник се сдоби с трета рожба

0
Щастлив момент за многодетното семейство, чиято къща изгоря напълно
Щастлив момент за многодетното семейство, чиято къща изгоря напълно

Бебето е високо 51 сантиметра, тежи 3,800 килограма.

Щастлив момент за многодетното семейство, чиято къща изгоря напълно в пловдивското село Брестник.

С трета рожба се сдоби семейството на военния пилот от авиобаза “Граф Игнатиево“. Дни преди появата на петия си член, фамилията загуби при пожар дома си.Третото дете на семейството е момченце – Михаил. Появил се на бял свят в събота сутринта, предава NOVA.

„51 сантиметра висок, близо 3 килограма и 800. Майка му е герой!”, коментира щастливият баща Петър Димитров. Семейството решило да кръсти третото си дете на името на Свети Архангел Михаил. Майката разаказала ,че сънувала светеца по време на бременността. А бащата открил още едно странно съвпадение.

„В последствие след като от  останките от обгорялата къща успяхме да извадим спасената икона на Архангел Михаил. Еднозначно абсолютно беше предопределено и какво ще бъде бебето. Та може да се каже, че той дойде с огън и жупел, с гръм и трясък и се спусна като ангел от небесата”, обясни той.

Семейството, което има две дъщерички, е на седмото небе от щастие. Опитват се да забравят сполетялата ги трагедия и да съберат сили да продължат напред. Членовете му са настанени във ведомствено жилище в авиобаза“Граф Игнатиево“. Според експерти изгорялата трябва да бъде съборена напълно, тъй като е опасна. Все още се чака становището на застрахователите дали ще обезщетят напълно фамилията.

А кураж им дават хората от село Брестник, които не само им помогнаха тогава , но и продължават да даряват и днес. Майката и бебето ще бъдат изписани до края на седмицата. А мечтата на многодетното семейство е една – да възродят дома си. 

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари