Петте места, на които ще ви плащат, за да се преместите

0
По света има градове и държави, които са готови да платят на чужденци, за да отидат да живеят там
По света има градове и държави, които са готови да платят на чужденци, за да отидат да живеят там

По света има градове и държави, които са готови да платят на чужденци, за да отидат да живеят там.

Кои са те ни показват от Money.bg

Кандела, Италия

Някога разцъфтяващия град в Пулия вече има население едва 2 700 души - от 8 000 през 90-те години на миналия век. Затова кметът предлага до 2 000 евро, за да привлече обратно хора в красивото средновековно селище.

Заинтересованите трябва да отидат в Кандела, да наемат къща и да си намерят работа със заплата от поне 7 500 евро годишно. Ако отидете сам, ще получите 800 евро, двойките получават 1 200 евро, а семейство с дете - 1 500 и 1 800 евро. А по-големите фамилии - над 2 000 евро. Може да получите и отстъпки от данъците.

Според CNN шест семейства от северна Италия вече са се съгласили на офертата, а други пет са кандидатствали.

Ню Хевън, Кънектикът

Градът предлага до 10 000 долара, които може да ползват за нов дом. Ако станете служител в общината, учител, пожарникар, полицай или военен, ще получите още 2 500 долара.

Възможно е да изтеглите и заем до 30 000 долара, част от който евентуално може да ви бъде опростен, като парите могат да се ползват за обновления по къщата, които да помагат за пестене на енергия. За учениците, които завършат местната гимназия, обучението в университета е безплатно.

Балтимор, Мeриленд

Парите тук не са сигурни, като градът разиграва лотария за по 5 000 долара на всяка половин година, които ще ви помогнат да си купите къща. Условието е ипотеката да е до 517 000 долара и да сключите сделка в рамките на два месеца.

Аляска

Най-северният щат в САЩ споделя богатството си от петрола от 1976 г., когато бе решено 25% от печалбата от нефта да бъде раздавана на постоянните й жители. За да се квалифицирате, трябва да сте живяли там поне една година и да не сте осъждани. Делът за всеки жител е средно по 1 200 долара, но през 2008 г. достигна 3 269 долара.

Чили

Start-up Chile иска да превърне страната в бизнес центъра на южна Америка. И ще ви плати около 45 000 долара, за да започнете своя бизнес там. Може да получите и 10 000 долара в кредити за Amazon Web Services.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари