Петър Велков: Уменията и нагласите у децата са много по-ценни от това, което измерва спорното НВО

1
Моят клас на НВО по математика за 4 клас имат средно 90 точки, похвали се педагогът
Моят клас на НВО по математика за 4 клас имат средно 90 точки, похвали се педагогът Снимка: Фейсбук

Моят клас на НВО по математика за 4 клас имат средно 90 точки, похвали се педагогът

"Уменията и нагласите у децата са много по-ценни от това, което измерва спорното НВО", заяви Петър Велков - педагог, математик, преподавател в "Увекинд" и експерт по управление на кризи

"Горд съм от моите деца. Моят клас на НВО по математика за 4 клас имат средно 90 точки при средно за София-град - 73 точки.

Почти всички деца имат шестици, като четири имат петици. Спокойно можеше и те да изкарат отличен. Вярвам го, защото са го правили и ги познавам. Три от децата са с максималните 100 точки. Средното ниво на класа е 90% успеваемост, което си е истинска отлична оценка и по международните стандарти.

Трудът на децата е възнаграден. И те бяха доволни още преди да видят резултатите, защото никой не може да им вземе знанията и най-вече уменията, нагласите, които са много по-ценни от това, което измерва това спорно НВО, но е хубаво, когато и на него се представиш отлично.

За информация, средното постижение за страната е ниско - 64 т. (по международните стандарти това е едвам 3). Спокойно мога да заявя, че НВО-то не беше от трудните. Което прави резултатите още по-тревожни, въпреки някои спорни неща, които измерва и не измерва.

П. П. Резултатите по ДЗИ български език вчера (50,14 т.), приравнени по международните скали, са пълна двойка. (под 60% е двойка, а у нас го водим "Добър 4").", пише Велков във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари