Петър Чолаков: Не бих се изненадал, ако следващите санкции засегнат Ахмед Доган

2
Той е архитектът на модела ДПС, но този проект ще продължи и без него
Той е архитектът на модела ДПС, но този проект ще продължи и без него

 Той е архитектът на модела ДПС, но този проект ще продължи и без него

"Пеевски е само един лакмусов тест за това какво се случва в българските институции, той е тест за ДПС. Без него ДПС става ли по-демократична партия – не. За момента нямаме резултати по проверката на Ахмед Доган. Не бих се изненадал ако следващи санкции засегнат и него. Той е архитектът на модела ДПС, но този проект ще продължи и без него. Моделът ГЕРБ - ДПС ръководеше държавата години наред. Пеевски просто е едно от по-видимите лица. Защото те всички са в полусенки. Той беше хвърлен в публиката, очевидно е, че зад него стоят други. Не може той да изпълнява такава дейност и ДПС да не знае".

Това коментира по 7/8 TV политологът доц. Петър Чолаков, предаде FROG NEWS

По темата „Магнитски“ се вижда, че г-н Делян Пеевски е нарушавал законите на страната, че за него очевидно САЩ имат сериозни доказателства, че се договаря с представители на Руската Федерация за антибългарска дейност и срещу НАТО. Но българската прокуратура в продължение на години си затваряше очите за него и обясняваше, че той едва ли не е „света вода ненапита“, а нещата явно не стоят по този начин“, коментира още той.

Общественият договор като идея възниква още в зората на модерния свят. Той има най-различни проявления - включва защита на собствеността, свободата и живота на хората. Такова поведение не може да съществува, общественият договор е нарушен от хора, които са управлявали България. Те всеки ден призовават началника да им помогне, съответно г-н Борисов, а има съмнения, че правят неща, които противоречат и на конституцията и законите“, добави политологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари