Пещера до Русе сбъдва желания

1
Орлова чука крие куп магически изненади
Орлова чука крие куп магически изненади

Пещерата Орлова чука, намираща се в близост до Русе, има необичайна сила.

В нея всеки, който си пожелае даже и най-смелото желание, скоро го осъществява. Чудеса се случват, ако пиете и от водата на малкото изворче, което извира в пещерата. Даже да се пожелаете любов, а нямате насреща или сте карък в интимните дела, чудото става непременно, разказват местните. Името на мястото идва от венец, който се намира над отвора му, където в миналото са гнездели орли, пише Ретро.бг.

През 80-те години русенски учени са направили експеримент. Известно време те са оставяли болни от астма пациенти да преспят в пещерата. След което докторите направили измервания и открили, че състоянието на болните се подобрило значително. За съжаление, през годините не са се развили медицинските експерименти.

Орлова чука крие още куп магически изненади. След като потънете в нея, дишате изключително лесно, защото там има висока йонизация на въздуха. Пещерата представлява сложна система от тунели, малки и големи зали. Изкуствено създаден вход отвежда до първата зала, която е известна като големия вестибюл. След като русенската филхармония изнася първия си концерт преди повече от тридесет години, той е преименуван в концертна зала.

В Орлова чука има невероятна акустика, която я превръща в пещера, където могат и да се изнасят концерти. Доказано е, че Орлова чука е била обитавана от неандерталците. Там са открити кремъчни ножове, керамични съдове, върхове от копия и още доказателства, че в нея са живели древни хора.

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари