Пенчо Милков: Тежкият трафик около Дунав мост е национален проблем

1
Служебно изготвяме подробен устройствен план, обяви кметът на Русе
Служебно изготвяме подробен устройствен план, обяви кметът на Русе

„Тежкият трафик около Дунав мост не е проблем само на Мартен, Сандрово или жителите на Русе, това е национален проблем. Оттук само за ден минават 2400 тира от цялата страна, Европа и Азия“.

С тези думи кметът на Русе Пенчо Милков се обърна към протестиращите граждани, които блокираха участъка от входа на Мартен до кръговото на Безмитна зона и настояха опашката от тирове да бъде преместена от път II-21 Русе – Силистра.

До 2016 г. тировете изчакват реда си за Дунав мост на бул. „България“, когато междуведомствена комисия взима решението за преместването  им.

Според Пенчо Милков и двете места са неподходящи, тъй като бул. „България“ се явява във вътрешността на града, а пътят Русе-Мартен е от жизненоважно значение както за жителите на Мартен и Сандрово, така и за хилядите работещи и бизнесите в Индустриална зона „Тегра“, Свободна зона-Русе и „Индустриален парк – Русе“.

Макар пътят да е от републиканската пътна мрежа и в Община Русе да не постъпват приходи от ТОЛ такси и такса "Дунав мост", общинското ръководство не е спирало да действа за решаването на проблема. Кметът на Русе посочи, че пред всяко от правителствата и ресорния министър е отправяно с писма и в лични разговори искането за постъпване на част от приходите от Дунав мост в местния бюджет за възстановяване на инфраструктурата.

Кметският екип работи за облекчаването на трафика и чрез изграждане на голям буферен паркинг. Благодарение на тези усилия, през 2021 г. правителството отпусна 3 млн. лв. за изграждането на паркинга, а наскоро постъпи и официално инвестиционно предложение за строителството на такъв върху общински имот от 160 дка за минимум 700 тира.

"Служебно изготвяме подробен устройствен план“, обяви Пенчо Милков. Той разчита, че действията му ще бъдат подкрепени с административни мерки и трафикът ще бъде разпределян и във вътрешността на страната  - Бяла, Велико Търново и Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Гост
    Общината опитва да реши " национален проблем"! С парите от местните данъци ли?Поканете минисъра на регионалното развитие, на транспорта, на вътрешните работи, на финансите! Поканете гражданите и бизнеса!
  • 3
    5
    Развигор ебанизер
    И ти си национален проблем бат Милко,да та чукам у дупенциту червену
  • 7
    4
    Русе
    Пенчо - ти си национален проблем! Такива слаби мениджъри като теб и правителството на четворната коалиция на ПростоКиро, Мравояда, Курвелия и СлаФчу са олицетворението на безсилието и неспособността!!!
  • 17
    3
    Абе
    Каква регионална мрежа. Пътят е Е70 от европейската пътна мрежа. То бива тъпни, ама наистина не ставаш и цялата ти администрация. Не можеш да я коландриш, нямаш обратна връзка какво е свършила, отчетите са проформа.Освен това 700 тира и отделно товара като ги сложиш на паркинг на брега, колко може да издържи.
  • 24
    2
    ttt
    Браво Пенчо. За Дунав мост проблема е на държавата. За лошите улици са виновни строителите. Само ти си чист като сълза на сърна. Не ставаш Пенчо . Махай се.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари