Русе - град, заложник на камионите

5
Русенци са готови да блокират възлови кръстовища в града в знак на протест
Русенци са готови да блокират възлови кръстовища в града в знак на протест Видео: NOVA

Русенци се оплакват от ежедневни задръствания в града заради опашки от тежкотоварни камиони.

Тапите са дълги и обикновено започват километри преди ГКПП „Дунав мост”, предава NOVA. Паркираните тирове затрудняват движението в крайморския град. Местни жители разказват, че често стоят в задръстване по шест часа.

Във вторник от МВР обявиха няколко мерки, които да облекчат трафика в Русе. Едната от тях е спиране на тежкотоварните камиони на територията на три области преди крайморския град. Кметът на Русе Пенчо Милков не скри, че проблемът датира от години. „Това е като тения в тялото на нашия град”, каза той.

Той подчерта, че русенци са готови да блокират възлови кръстовища в града в знак на протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    zapoznat
    Lapsus - , че Русе е на брега на море :).
  • 3
    11
    zapoznat
    Крайморски град? Ехааа, не знаех, че морето е на брега на море :D!!
  • 6
    10
    Грозно
    За кратко си време в Правителсвото , Ездачка назначи цялото изпълнително бюро на "Другарската партия" на държавни служби. Представете си какво са направили ПП, ДСБ и Трифоновчетата, а преди това и Гербаджийте..... С такива партийни назначения на тъпи административни кадри, няма как да се ръководи ефективно държавния апарат.
  • 13
    9
    Русенец
    Г-н Кмете, като сте толкова разтревожен. Побликувайте имената на тези, чиито подписи стоят под изготвянето на графиците за разкопките на В и К и кой ги е утвърдил. Как наведнъж всичко е разкопано??? Не В и К и общината, тези, които са "забъркал" всичко това. Да знаят русенци на кого да пращат фактурите за ремонт.
  • 8
    8
    Радостен
    Свободен трафик може да няма, но пък море бол...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари