Жителка на Мартен: Мярката почиващите камиони да излизат от опашката е невъзможна

6
Тая стока няма да стигне никога, поясни Елка Недкова
Тая стока няма да стигне никога, поясни Елка Недкова Видео: Русе Медиа

Протест срещу опашките от тирове в Русе.

Хората от съседния град Мартен затвориха за 30 минути кръговото кръстовище към Дунав мост на пътя Силистра-Русе.

Протестиращите настояват тежкотоварните камиони да изчакват за границата на друго място, а не на пътя от Мартен към Русе. Заради тапите хората не могат да стигнат до работа или до вкъщи и чакат с часове в задръствания. Към недоволните се присъединиха и жители на Сандрово, заедно с кмета Георги Пенков.

Това е проблем не само на Мартен, но и на Сандрово, и на Индустриалната зона, и на пътуващите по Силистра-Русе. Нееднократно сме събирали и подписки, искаме тировете да не възпрепятстват нормалното преминаване. Бил съм свидетел как линейки не могат да преминат, защото са в тапа, сподели кметът на Мартен Димо Тонев, предава Русе Медиа

В момента опашката отново е Русе-Мартен и Мартен-Русе, въпреки взетите от властите мерки – забраната да се спира между двете кръгови кръстовища при Дунав мост и Свободна зона. Според протестиращите мярката почиващите камиони да излизат от опашката е абсолютно невъзможна. „Няма как да извадите камион от опашката и после пак да се реди на нея. Мартен иска да пътува спокойно, без ексцесии, без инфарктни ситуации по пътя. Ако държавата не ни помогне, ще се принудим да си поискаме такса мост да остава в Русе, тъй като тези камиони тъпчат пътната инфраструктура на русенска община. Този път вече е с коловози от 30-40 см в дясна лента“, коментира Елка Недкова.

Въпреки обещанията на властите отпреди година, до момента все още няма нито буферен паркинг, нито фериботна връзка. Областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков дойдоха на място, за да разговарят с протестиращите. Анатоли Станев сподели, че се очаква в следващите дни най-после да заработи и третият кантар в Гюргево, което ще усили пропускателната възможност на пункта.

Кметът Пенчо Милков заяви, че подкрепя изцяло исканията на мартенчани. Той определи проблема с камионите като нетърпим и е необходимо общината да получава по-голямо съдействие от държавата и финансиране от таксите на Дунав мост.

Кметът съобщи още, че вече има изготвен ПУП за обект общински паркинг, който да започне да приема тирове. „Държавата трябва да задържа камионите по области, и тук да идва регулиран трафик, а не да се струпват. Дори ро-ро терминалът да се отвори, без наличие на буферен паркинг и организация, опашката ще остане, тъй като там ще минават 200 камиона на ден. Затова чрез тол системата трябва да се пропускат регулирано към Русе, а не да идват всички тук“, коментира още кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Русенлия
    Значи лелчето заработва покрай тировете нещо...
  • 17
    3
    ...
    Има решение за намачкания път селски бекове. Нарича се железобетон. Излива се специална, повтарям специална смес от бетон върху солидна арматурна решетка и следващите 30,40 години няма да има и милиметър коловоз. После, отварят се границите за свободно преминаване а кантарите се изнасят навътре в страната, като в Унгария. Такса мост, да се заплаща онлайн и камера да отчита автоматично регистрациите и да вдига бариерата за преминаване. И ще настане чудо. Но ако това стане мафията ще губи пари. Затова няма да сме живи да видим тази примяна. П.С. за пример е как в Гюргево си изнесоха трафика в полето и заляха със ЖЕЛЕЗОБЕТОН настилката и си решиха проблема за 6 месеца. Тук , мафията ако не таксува тройно услугата нищичко няма да се случи.
  • 7
    2
    Бай Чеп
    Няма държава! Говорят вече за частни паркинги, ама тия тираджии не искат да стоят по паркингите и да си плащат - щом държавата ги държи по границите да чакат, да им осигури БЕЗПЛАТНИ паркинги!
  • 5
    1
    Минчо
    Лелка Елка. И тя се изказва. Все на нея и се случва да сгреши с ТОЛ таксите на семейната фирма. Със секунди. Не разбра, че за да измамиш системата се иска акъл, който нито тя, тъпата селянка, нито мъжът и, прост шофьор, имат. Но на протестите е първа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари